Yapay Zekalı Trafik Oyunu; City Driver

Güncel olarak satışta olan birden fazla araç simülasyonu oyunu var. Çoğunun grafikleri çok iyi bazılarının sistemi çok gerçekçi veya ikisi de olabilir. Yeni çıkış yapan City Driver oyununda devrim denilebilecek bir yenilik sunuldu. Bu oyunda trafikteki araçlar, hatta yayalar dahi yapay zeka kontrolünde olacak.

Trafikte yaşayacağınız her şeyi bu simülasyonda yaşayabilirsiniz

City Driver’da araba simülasyonlarının çoğundan da aşina olduğumuz gibi iki adet modu bulunuyor. Bunlardan birincisi görev yapıp sürüş becerilerinizi geliştirebildiğiniz görev modu olarak kullanıcılara sunuluyor. Diğeri ise serbest kullanım modu olacak şekilde yer veriliyor. City Driver, Almanya’nın Münih kentinde geçiyor. Gerçekçi sürüş deneyimini Münih’te son model bir Tesla aracınızla yaşayabileceksiniz.

Trafikte her an her şey olabilir. Bu yüzden başımıza ne geleceğini bilemeyiz. City Driver’ın AI teknolojisi sayesinde beklenmediğimiz bir sürü durumla karşılaşacak ve kaza tehlikeleri ile baş başa kalacağız. Önceki oyunlarda da elbette böyle beklenmedik durumlar ve kazalar yaşanabiliyordu.

Ancak City Driver’ın yayaları ve trafikteki tüm araçlar bu yapay zekadan oldukça pay alacak. Hepsinin birer beyni varmış gibi düşündüğünüzde olayın diğerlerinden farkını anlayabilirsiniz. Yaşanan kazalar daha gerçekçi, trafikte oluşan durumlar daha gerçeğe yakın olacak şekilde tasarlanmış durumda.

Oyunun minimum sistem gereksinimleri;

İşletim Sistemi: Windows 10 (64-bit)

İşlemci: 2.9 GHz AMD Ryzen 5 3600 veya  Intel Core i5–10400F

RAM: 16 GB

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1070 veya AMD Radeon RX 6600 XT

Depolama: 30 GB kullanılabilir alan.