Gerek dizilerin gerek animelerin kendine has açılış sahneleri ve müzikleri çoğumuzun ilgisini çekmiştir. Fakat bazılarını her bölüm başında görmekten sıkılıp ilerletirken bazılarını ise izlemeye doyamıyoruz. Bu açılışlar en az içerikler kadar büyük önem teşkil ediyor. Çoğu kez uzun zaman önce bitirdiğimiz animenin bölümlerini tam hatırlayamamamıza rağmen açılış müziklerine sözleriyle eşlik edebiliyoruz. Buradan bile yola çıkarak aslında animelerin en büyük pazarlama araçlarından birinin bu açılışlar olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. İşte gelmiş geçmiş en iyi 5 anime açılışı.



1. Samurai Champloo – Battlecry

Alışılmadık bir açılış müziği: Samurai Champloo. İşleyiş ayçiçekler gibi kokan bir samurayı arayan genç kız hakkında ilerliyor. Alışılmadık olmasının sebebi ise hip-hop türünün anime müziklerinde pek kullanılmaması. Sıra dışı ve harekete geçirici olan bu açılış müziğini dinlemenizi öneririz. 

 


En İyi 5 Anime Açılışı

2. Death Note – The World

Death Note’u izlemiş olmak için bir ‘otaku’ olmanıza gerek yok. Çoğu insan tarafından bilinen ve sevilen bu animenin açılış müziği ‘Nightmare’ adlı Japon bir gruba ait. 19 Bölüm boyunca kullanılan açılışın içeriği aslında tüm animeyi özetliyor diyebiliriz. Şarkıdaki sözler animedeki karakterleri simgeliyor. Görüntüler ise Light’ın iyi bir şey yaptığını sanarak yarattığı kötülüklerle dolu dünyayı gözler önüne seriyor. 



Tokyo Ghoul - Unravel

3. Tokyo Ghoul – Unravel

Kısaca TK olarak da bilinen Toru Kitajima’ya ait bu açılış müziğini, Tokyo Ghoul’un ilk sezonu boyunca duyduk. Ve çok da sevdik. Sözleri Ken Kaneki’nin içsel dünyasını, kendisiyle çatışmalarını anlatıyor. Sonuç olarak oldukça derin anlamlar taşıyor. Her dinleyenin kendinden bir parça bulabileceğini düşündüğümüz bu şarkının sözlerinin anlamına bakmayı ihmal etmeyin.

“Değiştiğim gerçeğinin içine sıkışıp kaldım, hiçbir şeyi değiştiremeyeceğim bir cennetteyim.”


en
4. Evangelion – A Cruel Angel’s Thesis

Evangelion dışarıdan bakıldığında robotları konu alan bir bilim kurgu animesi olarak görünüyor. Fakat bundan çok daha fazlası. Karakterlerin iç dünyaları öyle başarılı bir şekilde işlenmiş ki, bize birçok hayat dersi veriliyor aslında. Yoko Takahashi’ye ait bu açılış müziği de robotlardan ziyade hayat hakkında. Çok ses getiren ve sevilen bu müzik, serinin tüm bölümlerinde açılış müziği olarak kullanıldı.



En İyi 5 Anime Açılışı

5. Attack on Titan – Guren No Yumiya

En iyi 5 anime açılışı listesinin beşinci ve son maddesi. Linked Horizon grubuna ait anime müziklerinin baş tacı olan Guren No Yumiya, başkarakter Eren’in yaşamak zorunda olduğu yeni hayatını anlatıyor. Titanlar tarafından saldırıya uğramaları, ailesini kaybetmesi ve kendisinin de bir titana dönüşmesi oldukça dramatik. 13 Bölüm boyunca açılış müziği olarak aklımıza kazınan bu şarkı tamamen animenin konusunu barındırıyor. Ve oldukça harekete geçirici. Dinleyince siz de bir avcı olmak isteyeceksiniz. 

Animelerle daha fazla içerik isterseniz, şuraya tıklayabilirsiniz.