Yaz Olimpiyat Oyunları normalde 24 Temmuz – 9 Ağustos 2020 tarihleri arasında gerçekleşecekti. Yani öyle planlanmıştı ancak bu Olimpiyat Oyunları, pandemi sebebiyle 2021’e ertelenmişti. Tokyo Olimpiyat Oyunları 23 Temmuz 2021’de başlayarak 9 Ağustos tarihine kadar Japonya’nın başkenti Tokyo’da gerçekleşti. Olimpiyatlardan gelen haberler de koltuklarımızı oldukça kabarttı. Tüm branşlarda canla başla yarışan sporcularımıza da minnetlerimizi iletip başarılar diliyoruz. ayrıca ülkemize madalya getiren tüm sporcularımıza da şükranlarımızı sunuyoruz! Bu arada Tokyo Olimpiyat Oyunları şerefine birkaç gün önce Google Olimpiyat Temalı Doodle ile beraber Şampiyon Adası Oyunu’nu yayınladı. Gördünüz mü? Kimler oyunu denedi?

 

Şampiyon Adası Oyunu Nedir? 

Olimpiyat temalı mini bir oyun olan Şampiyon Adası Oyunu; klasik Japon 16 bitlik oyunlarına bir selam gönderiyor. Aynı zamanda içinde yine Japon kültürüne dair çeşitli ögeler bulunduruyor. Kaykay, masa tenisi, tırmanma, okçuluk, rugby, maraton, yüzme olmak üzere tam 7 çeşit spor dalı içeriyor.

 

olimpiyat temali doodle header

Lucky adında bir ninja kedi olarak oynadığınız bu oyunda çeşitli takımlara katılabiliyorsunuz. Mavi takım Ushi (inek) tarafından, yeşil takım Kappa (Japon Kaplumbağası) tarafından; kırmızı takım Karasu (karga) tarafından, sarı takım Inari (tilki) tarafından temsil ediliyor.  

Bu saydığımız temsilcilerin de yine Japon kültüründe bazı çeşitli anlamları var. Mesela Japon Kaplumbağası dediğimiz Kappa ‘Nehir Çocuğu’ anlamına geliyor. Ve Şinto inancına göre su tanrısı olarak görüldüğü için nehirlerde onlara salatalık sunuluyor. 

Bu oyunlar gerçekten olimpiyatların Tokyo’da yapılmasının hakkını veriyor. Aynı zamanda Japon kültürünü de oldukça iyi yansıtıyor. Günlerce, Google’a girdiğimiz her gün kurcaladığımız bu mini oyunun yapımcıları Google ve Studio 4°C’ye tebrikler diyoruz! 

 

olimpiyat-temali-doodle-google

Şampiyon Adası Oyununu oynamak için tek yapmanız gereken Google’ın ana sayfasına gitmek. Anasayfaya gidin ve sonrasında Doodle’ın üzerine bir tık atın. Arkanıza yaslanın ve Lucy olmanın tadınız çıkarın. Google Olimpiyat Temalı Doodle ile oyundan umuyoruz ki keyif alırsınız! Ek olarak yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. 

Yeni teknoloji ve duyurulardan haberdar olmak ve ayrıca en yeni bilgilerle hep güncel kalmak için Clan’ı takip etmeyi unutmayın.