Japonya’da çizgi roman anlamında kullanılan manga, çizimler ve diyaloglardan oluşmaktadır. Anime ile farkı sıklıkla sorulur. Her ikisi de Japon kültürü bakımından aynı derecede önemli olsa da aynı şey değillerdir. Anime bir Japon animasyonu iken, animenin kitap hali olarak düşünebileceğimiz mangalar çizgi romandır ve biraz daha abartılı çizimlere sahiptir.

Çizimleri genelde siyah beyazdır ve klasik marvel-dc çizgi roman okumanın aksine sağdan sola okunur. Çoğu her hafta yayınlandığı için zaman ve maddi sıkıntılardan dolayı çizimler siyah beyazdır. Bu sayede yayınlanması oldukça ucuza gelir.

İsmi ise japoncada ilgisiz anlamına gelen “man” ile resim anlamına gelen “ga”nın birleşiminden gelmektedir. Manga sanatçılarına ise “mangaka”ismi verilir. Tarihi 18. yüzyıla kadar dayanan mangalar günümüzde epey popüler. Çoğu manga zaten şu an animeye dönüşmüş durumda fakat animelerin yayınlanması daha çok para ve vakit gerektirdiği için mangalardan yavaş ilerliyor. Bu nedenle sabırsız olduğunu düşünenlerin hikaye akışını mangalardan takip etmesi daha iyi olur gibi.

Clancılar için seçtiğimiz bazı mangaları derledik. Özellikle yeni başlamak isteyenler için ideal seçimler olacağını düşünüyoruz.

1- Attack on Titan

Orijinal adı Shingeki No Kyojin olan bu manganın animesi de var ve oldukça popüler. Sadece bir duvar ötede devlerin olduğu bir halkta yaşayan Eren Jaeger ve kardeşi Mikasa’yı konu alır. Bu duvarın yıkılmasına, annelerinin bir dev tarafından yenmesine şahit olurlar. Eren Jaeger halkını kurtarmak için devlerle savaşırken bazı sırları öğrenir. Özetle dostluk ve mücadeleyi oldukça güzel işleyen bu manga, heyecanı doruklara çıkarıyor.

2- Berserk

Fantezi türünde bir manga olan Berserk Japon çizgi roman sektörünün en karanlık klasiklerinden. Seinen, genellikle genç erkek okuyucu kitlesini hedef alan manganın bir alt dalıdır. Berserk de seinen türünün en başarılı örneklerindendir. Annesi asılarak öldürülen bir paralı asker olan Guts ana karakter. Şahinler Takımının lideri Griffith ile ilişkisi etrafında dönen bir hikayedir.

3-  Claymore

Claymore yarım yoma yarı insan olan sonradan üretilen mutant kadın savaşçılardır. Yomalar ise insan bağırsağıyla beslenen korkunç, şeytani canavarlardır. Hikaye Claymore ve yomaların savaşı etrafında dönüyor. Clare adlı bir claymore’un intikam almak için savaştığı mücadeleleri okuyoruz. Ayrıca feminist bir bakış açısı da bulunuyor. Bu manganın 27 cildi var ve 2014 yılında tamamlandı.

4- Pandora Hearts

Kadın bir mangaka olan Jun Mochizuki tarafından kaleme alınan eser gizem ve macera dolu. Sonunda reşit olan Oz Bezarius’un doğum gününde bir hapishaneye gönderilmesiyle işler karışır bu hikayede. Siyah tavşan Alice bir kurtarıcı olarak gelir. Gizemleri çözmeye çalışıyoruz… Karanlık, macera ve gizem dolu çok güzel kurgulanan hikayesiyle Pandora Hearts’ın özellikle mangasını okumanızı tavsiye ederiz.

Merak uyandırıcı hikayenin devamını görmek için sayfaları sabırsızlıkla çevirmek, çizimlerin büyülü dünyasında kaybolmak… Bu zevki herkesin tatması gerekiyor! Eğer zaten bir manga okuyucusu iseniz bizimle favorinizi paylaşmayı unutmayın.

Daha fazla manga ve anime içerikleri için Excalibur Clan’ı takipte kalın!