Bilim kurgu dünyasından beklentiniz uçan kaçan uzay gemilerinin, yeşil yaratıkların ötesinde, gelecek resmini çizen ve güçlü fikirler barındıran vizyoner hikâyeler ise; bu kitap listesi tam size göre!


Hayata, geçmişe ve geleceğe bakışınızı değiştirebilecek ya da en azından aklınızda yeni kıvılcımlar çakmasını sağlayacak 7 kitap önerisi sunuyoruz. Keyifli okumalar!

M.S. 2150 – Thea Alexander


2150 yılında nasıl bir hayat olacak? İlişkiler nasıl ilerleyecek? Toplumsal düzen nasıl işliyor olacak? Bu soruların hepsine kafa açıcı cevaplar alabileceğiniz M.S. 2150 hala daha içinde yazılanların gerçek olup olmadığı tartışılan bir kitap. Zamanda yolculuk yapan ve 2150 yılına giden kişinin kitabın yazarı olduğunu iddia eden fanlar bulunuyor…


Kurmaca mı yoksa zamanda yolculuk yapan birinin anlattığı geleceğin gerçek portresi mi tam olarak bilemeyeceğiniz bir hikâye ilginizi çeker mi? O halde Thea Alexander’ın kalemini seveceksiniz

bilim kurgu kitapları

Zeplin – Karin Tidbeck


Bilim kurgu eserlerinin başarısı, saçmalık ile ilginçlik arasındaki ince çizgide saklıdır. Zeplin bu konuda kesinlikle dengeyi bulmuş bir kitap, ilginçliğe biraz tuhaflık baharatı da eklenmiş… Hatta İsveçli yazar Karin Tidbeck’in tarzını, İskandinav kültürü etkisiyle oldukça tuhaf ve karanlık olarak yorumlayanlar da oldukça fazla.


Zepline gönlünü kaptıran bir adam, cehenneme telefon bağlayan bir emekçi, zamanın öte yakasına geçen üç kadın… Karakterler ilginizi çektiyse Zeplin’i keyifle okuyacaksınız. Eser, baştan sona tek bölümle ilerleme formatında değil, farklı mini hikâyelerden oluşuyor.

Otomatik Piyano – Kurt Vonnegut Jr


İlerlemek ve gelişmek kötüdür diyen birini bulamazsınız. Peki, teknolojik ilerlemenin önü alınmazsa gerçekten nasıl bir tabloyla karşı karşıya kalacağız ve bu tabloda insana ne kadar ihtiyaç olacak acaba? Sadece zeki ve yaratıcı kişilere ihtiyaç duyulacak bir distopyada diğerlerinin başına ne gelecek? Tüm bunların içinde ne kadar iyilik, ne kadar kötülük olacak?

Ürkütücü sorular ve cevaplarıyla yüzleşmeye hazırsanız Otomatik Piyano’nun kapağını açabilirsiniz… Eser içindeki; otomatik bir piyanodan yükselen melodileri “Sanki bir hayalet oturmuş yüreğini döküyor gibi…” diye tanımlayan bir cümle ve daha niceleri, teknoloji ile insani duyguların nasıl bulanık şekilde iç içe geçebileceğini gösteriyor.

bilim kurgu kitapları

Zaman Makinesi – H. G. Wells


Zaman Makinesi, bir yazarın ölümün öte yakasına geçmeyi içsel olarak deneyimleyerek yazdığını satırlarda hissedebileceğiniz bir roman. Gerçekten de zamanda yolculuk ettiğinizi hissetmeye hazır olun.

Geleceğe gidip gelmiş bir arkadaşınız yaşadıklarını anlatmaya başlasa ona kulak vermez misiniz? Bu tadı almak için işte karşınızda harika bir eser!

Tanrılar Okulu


Yüce amaçların ışığını görünce zamanın önemini yitirdiği bir dünyanın kapılarını aralamaya hazır olun…


Biz Tanrı’nın rüyası olabilir miyiz? Böyle cesur bir soruyla haşır neşir olan karakterimiz hayatını bu noktadan sonra yeniden şekillendirmeye başlıyor. Onun serüvenini okurken kendi hayatınıza da dokunuşlar yapmaktan kendinizi alamayacaksınız.

Fahrenheit 451 – Ray Bradbury


Saatlerce televizyon izlemek mi, yoksa kitap okumak mı? Teknoloji ilerledikçe bu ve bunun gibi sorular üzerine yapılan tartışmalar git gide artıyor. Ray Bradbury parlak vizyonuyla bunu yıllar öncesinden tahmin etmiş olacak ki insanların televizyon izlemeye mecbur bırakılarak aptallaştırıldığı ve kitap okumanın yasaklandığı karanlık bir gelecek portresi çizmiş. Bilim kurguda distopik tonları sevenler için ideal bir eser!

Peki, bu dünyada isyankârlar olmayacak mı? Elbette varlar! Onların akıbetini öğrenmek için sizi kitaba davet ediyoruz.

Mıy (Biz) – Yevgeni Zamyatin


Gelecek portreleri çizen ütopik eserlere karşı duran ilk kitap olarak değerlendirilen “Mıy”, bir distopyayı yani karanlık bir geleceği betimliyor.
Aldous Huxley’in Cesur Yeni Dünya’sı ve George Orwell’in 1984’ü gibi klasiklere esin kaynağı olan Mıy’da insanlar, bireysel özelliklerinin göz ardı edildiği ve rakamlarla ürün gibi isimlendirilen varlıklar. Merkezden sürekli gözlem altında olan halk saydam evlerde yaşıyor…

Daha fazla kitap içeriği okumak için tıklayın.