Bağımlısı olduğumuz, uğruna duvarlara çarpa çarpa yürüdüğümüz o oyun! 2016 Yılının haziran ayında piyasaya sürülen Pokemon Go oyunun çıkışı olay yaratmıştı. Bizi hem yürümeye hem rekabete hem de sosyalleşmeye sürükleyen bu oyun belki de diğer oyunlardan farklı olduğu için hemen hepimizin ilgisini çekmişti. Parklarda, vapurlarda, sokak kenarlarında, hatta sinema salonlarında avladığımız pokemonlar akıllardan çıkmıyor. 

 

Herkesin bir anda büyük bir curcunayla başladığı oyunu herkes aynı anda bıraktı ülkemizde. Bunun sebebi de hatırlarsanız oyuna güncelleme gelmesiydi. Aslında Pokemon Go 2016 yılında ilk çıktığında yalnızca ABD, Avustralya ve Yeni Zelanda ülkelerinin mağazalarında satışa sunulmuştu. Fakat bilmeyenler için iyi bir haberimiz var! O günlerde herkesin telefonunun ayarlarından birkaç oynama yaparak hiç ama hiç tasvip etmediğimiz bir şekilde kaçak oynadığı Pokemon Go Haziran ayında ülkemize geldi. Ancak tek sorun 5 sene önceki popülerliğini hala koruyamamış olması. Biraz da nostalji diyen okurlarımız telefonlarından rahatça indirebilirler artık bu oyunu!

 

Oyunu Hatırlayalım

Pokemon Go’yu biraz hatırlamak gerekirse oyunun başında bir karakter ve bir pokemon seçiyorsunuz. Başlangıç pokemonları: Charmander, Squirtle ve Balbasaur. Pokemonu seçmek ise poketopu üzerine fırlatarak oluyor. Siz etrafınızdaki yerleri gezdikçe farklı türde pokemonlar karşınıza çıkıyor ve onları avlıyorsunuz. Ondan sonra Pokemona ait bilgileri de görebiliyorsunuz. 

Oyunda zehir, su, normal, hayalet, ejder, çelik, karanlık, böcek, elektrik, peri, dövüş, ateş, çimen, buz, toprak, uçan, psişik, kaya olmak üzere 18 çeşit pokemon var. Su pokemonları genelde göl, deniz, çeşme, havuz gibi yerlerde bulunurken buna karşın ateş pokemonları nispeten daha sıcak yerlerde bulunuyor. Çimen tipi pokemona yeşillik arazilerde, normal tip pokemona her yerde, kaya tipi pokemona binalık yerlerde rastlanır. Aslında çağrışım yapması çok da zor olmayan şeyler bunlar. Aşağıdaki tablodan pokemonunuzun özelliklerine bakabilirsiniz.

Oyun hakkında bazı ipuçları da vermezsek olmaz! İlk olarak eğer şarjınızın çok hızlı bitmemesini ve daha kolay pokemon yakalamayı istiyorsanız AR modunu kapamanız gerekiyor. Her ne kadar gerçek dünya ve pokemon dünyasının birleşimini görmek eğlenceli olsa da telefonunuz için pek de iyi olmayabilir!

Eğer oyunun başında bir Pikachu yakalamak istiyorsanız Charmander, Squirtle ve Balbasaur üçlüsünden birini seçmemeniz gerekiyor. Etrafta dolandıkça Pikachu karşınıza çıkacaktır ve eğer ilk onu seçerseniz pokemonunuz artık o olur. 

 

Pokemon türlerini iyi öğrenin ve kiminle savaştığınızı iyi bilin!

Oyunda bazı türler diğerlerine üstünlük sağlayabiliyor. Eğer bunları bilirseniz işinizi şansa bırakmamış olursunuz. 

 

Böcek > Karanlık, Çimen, Psişik

Karanlık > Hayalet, Psişik

Elektrik > Uçan, Su

Peri > Karanlık, Ejderha, Savaş

Ateş > Böcek, Çimen, Buz, Demir

Savaş > Normal, Kaya, Demir, Buz, Karanlık 

Uçan > Savaş, Böcek, Çimen

Hayalet > Psişik

Çimen > Kaya, Su, Toprak

Toprak > Zehir, Kaya, Metal, Ateş, Elektrik

Buz > Ejderha, Çimen, Toprak, Uçan

Zehir > Çimen, Peri

Psişik > Savaş, Zehir

Kaya > Uçan, Böcek, Ateş, Buz

Demir > Peri, Buz, Kaya

Su > Ateş, Toprak, Kaya

Bu bilgileri de aldıktan sonra geriye yalnızca bol bol gezmek ve oyunun keyfini çıkarmak kalıyor. Deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın! Pika pika pikachu!