Valorant Oynanış Rehberi

03 Mayıs 2021

Valorant Oynanış Rehberi

Riot Games tarafından 2019 yılı itibariyle duyurulan ve 2020'nin Nisan ayında beta süreci başlayan Valorant, kısa süre içerisinde milyonlarca oyuncuya ulaşmayı başardı. Bu başarısı ile dünya genelinde daha fazla dikkat çekmeyi başaran Valorant; CS:GO ve Overwatch gibi pek çok farklı rakibine karşı farklı özelliklere sahip.

5’e 5 oyuncu ile maçların yapıldığı Valorant, farklı özelliklere sahip karakterler arasından yapılan seçimlere dayanıyor. Her karakter (ya da oyundaki isimleriyle ajanlar) kendine has yetenek ve özelliklere sahip. Oyunda başarılı olmak için ise kişisel beceri kadar ajanların özelliklerini tanımak ve yeteneklerini doğru kullanmak önemli. Valorant’ta başarıya ulaşmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bir diğer detay ise takım uyumu. 5’e 5 olarak oynanan bu oyunda, takım ile uyum içinde hareket edilmezse, maçlardan galip gelmek çok daha zor. 

Valorant’a Giriş

CS:GO yıllardan beri bu oyun türünün en popüler oyunlarından bir tanesi. Tamamen kişisel yeteneğe bağlı olan CS:GO’da farklı karakterler seçmek mümkün değilken Valorant bu alana getirdiği yenilik ile dikkat çekiyor. Öyle ki farklı ajanlar ve 5’e 5 rekabetçi oyunda kişisel yeteneklerini yanı sıra ajanlara ve rakiplerin stratejilere yönelik hamle yapılması gerekiyor. 25 tura kadar uzayabilen oyunda bir tarafın 13 turu alması yeterli.

Oyuna giriş yapıldığında öncelikle ajan seçiminin yapılması gerekiyor. Oyuna girdikten sonra ise 30 saniyelik satın alma süresi sırasında yetenek, zırh ve silah gibi farklı oyun araçları satın alınabiliyor. Oyunda 2 farklı grup bulunuyor. Bir takım saldıran, diğer takım ise savunucu olarak görevlendiriliyor. Bu nedenle savunucu takım saldıran takıma karşı üssünü korumak ve cihazın yerleştirilmesine engel olmak durumunda. İki takımın bu karşılıklı mücadelesinde hangi taraf galip gelirse tur sayısını alıyor.

Valorant Karakterleri

Genel olarak bu şekilde oynanan oyunda ajanların özellikleri oldukça önemli. Dönemsel olarak oyuna yapılan güncellemeler ile özellikleri değiştirilen ve güç dengeleri yeniden ayarlanan ajanlar için seçenekler ise şöyle; Breach, Brimstone, Cypher, Jett, Killjoy, Omen, Phoenix, Raze, Reyna, Sage, Skye, Sova ve Viper. Her bir ajan kendine has yeteneğine sahip. Yetenekleri doğru kullanarak rakibe karşı üstünlük kurmanızı sağlayacak ajanları oyun içi öğreticilerle kolayca öğrenebilirsiniz. Ayrıca her bir ajan için hangi yeteneklerin olduğu ve bu yeteneklerin nasıl kullanılabileceği ayrıntılı olarak aktarılıyor.

Valorant Silahları

Karakterlerin yanı sıra oyunda gücünüzü ve yeteneğinizi belirleyen bir diğer etken ise silahlar. Yakın silah, dövüş silahı, pompalı tüfek, keskin nişancı ve ağır silah gibi pek çok farklı silah seçeneğinin bulunduğu oyunda, karakterlerin yeteneklerine uygun silahları doğru ve etkin bir şekilde kullanmanız gerekiyor.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.