PC’de Android Nasıl Kullanılır?

07 Haziran 2023

PC’de Android Nasıl Kullanılır?

Telefonunda Android kullanan kişiler birçok nedenden dolayı bilgisayarlarında da Android kullanmaları gerekebiliyor. Bir mobil oyun geliştiricisiyseniz veya Android oyunları daha büyük ekranda oynamak istiyorsanız, bu uygulamaları çalıştırmak için kullanabileceğiniz birçok farklı program bulunuyor.

Bilgisayarlarda Android kullanmak için kullanılan programlara "emülatör" denir. Emülatörler, oyunlar dışında Twitter, Facebook ve Instagram gibi Google Play Store uygulamalarını da çalıştırmanıza olanak sağlar. Excalibur oyun bilgisayarınıza emülatörleri indirerek istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Bilgisayarda Android kullanmayı tercih edenler için en iyi programlar:

Memu

Bilgisayarlarda Android uygulama ve programları çalıştırmak için kullanışlı olan bu emülatörün yapılış aşamasında oyunlar üzerinde odaklanılmıştır. Program, bilgisayarınızdaki klavye, fare ve hatta gamepad'i Android ile entegre etme konusunda başarılıdır.

Memu'nun ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki sürümü vardır. Reklamlardan hoşlanmıyorsanız ücretli sürümü tercih edebilirsiniz fakat kullanım amacınız sadece oyun oynamaksa ücretsiz sürüm sizler için yeterli olacaktır. Program, aynı anda birden fazla Android uygulamasını çalıştırmanıza ve istediğiniz gibi kurmanıza olanak sağlar.

GenyMotion

Oyunlardan ziyade iş veya Instagram, Facebook gibi uygulamalar için daha uygun olan program, orijinal Android telefon boyutunda gelir ve 3000'den fazla özel yapılandırmaya sahiptir. Bu sayede neredeyse tamamen kişiselleştirilebilir ve bu özellik sayesinde, iş amaçlı kullanıldığında önemli bir emülatör haline gelir. Programın 2 farklı sürümü vardır.

Ücretsiz sürüm sadece kişisel kullanıma izin verirken, ücretli sürümler çoklu kullanıma izin verirken kullanabilmek için ekstra ücret ödemeniz gerekmektedir. Program, Wi-Fi, GPS ve çoklu dokunma gibi özellikleri destekler.

BlueStacks

Oyuncular için tasarlanmış bu uygulama özellikle Android oyunları oynarken kullanılabilecek ekstra özelliklerle dikkat çekiyor. Program içerisinde binlerce Android uygulaması bulunurken, oyun esnasında klavye tuşlarına atamalar yapabilir, fare kontrolünü kullanabilir ve performans açısından ekstra kontrollere sahip olursunuz.

Android Stüdyo’nun Emülatörü

Bilgisayarda Android kullanmak için öncelikle Android Stüdyo'yu bilgisayara indirmeniz ve ardından içinde bulunan emülatörü çalıştırmanız gerekmektedir. Bu program daha çok Android uygulama geliştirenler için uygundur. Oyun ve iş kullanımı için diğer emülatörleri kullanmak daha uygundur.

Bu programı önemli kılan şeylerden biri hızıdır. Intel donanım hızlandırıcısıyla uyumlu şekilde çalışan bu emülatör, yaptığınız uygulamanın hızını ve performansını rahat bir şekilde ölçmenize yardımcı olur.

Android-x86

Açık kaynak kodlu bir sistem olan Android-x86, en istikrarlı emülatörler arasında yer almaktadır. Android programları çalıştırabilmek için bilgisayarınızda VirtualBox kurulu olması gerekir. Kararlı bir sistem olması onu güçlü programlardan biri haline getirirken, sürekli güncellenerek her gün gelişmeye devam etmektedir.

Anbox

Linux işletim sistemi için geliştirilmiş olan bu emülatör, sanal ortam yerine direkt işletim sistemi üzerinden Android'i kullanmanızı sağlar. Android tabanınızı oluşturmanıza olanak sağlayan bu programın dezavantajı ise sadece Ubuntu ve Debian üzerinde çalışmasıdır. Bunun dışında dizüstü bilgisayar ve mobil cihazlarla da uyum sağlar.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.