Windows 11 Gereksinimi Olan TPM Çipi Nedir?

03 Mayıs 2023

Windows 11 Gereksinimi Olan TPM Çipi Nedir?

Windows 11, Microsoft tarafından geliştirilen ve yayınlanan en güncel işletim sistemidir. Windows 11, Windows 10'un bir sonraki büyük güncellemesi olarak düşünülebilir ve birçok yeni özellik ve iyileştirmeler içerir. Örneğin, Windows 11, daha hızlı ve daha esnek bir kullanıcı arayüzü, daha iyi grafikler ve daha yüksek çözünürlüklü ekranlar için optimize edilmiştir. Ayrıca, Windows 11, daha iyi bir pil ömrü ve daha az kaynak kullanımı sağlamak için geliştirilmiştir. Windows 11, ayrıca daha iyi bir çalışma ve eğlence deneyimi sunmak için çeşitli yeni uygulamalar ve özellikler içerir.

Microsoft, Windows 11 ile birlikte Windows işletim sistemini cihazlara kurabilmek için TPM 2.0 desteği de dahil olmak üzere bazı katı sistem gereksinimleri istiyor. Bu durum yalnızca bilgisayarların değil, sanal makinelerin de Windows 11 işletim sistemini kullanmasını zorlaştıracak. Peki TPM çipi nedir, gelin birlikte inceleyelim;

TPM Nedir?

Gün içinde aldığımız ve gönderdiğimiz verilerin çoğu şifresiz, düz metin şeklinde aktarılmaktadır. TPM (Trusted Platform Module) çipi ise şifrelenmemiş biçimde gönderilen bu verileri, önemli parolaları veya şifreleme anahtarlarını korumak için kullanılmaktadır.

TPM Ne İşe Yarar?

TPM çipi, bir bilgisayarın güvenliğini arttırmak için kullanılan bir aygıttır. Bilgisayarda; işletim sistemi, uygulamalar ve kullanıcılar tarafından oluşabilecek güvensizliklere karşı koruma sağlar. Bir bilgisayardaki bilgi ve uygulamaları koruma amacıyla kullanılan bir güvenlik özellikleri kümesi içermektedir.

Windows 11 gereksinimi olan TPM çipi, bilgisayarda parola, şifreleme ve diğer güvenlik özellikleri uygulamak için kullanılır. Bu çip, bilgileri sadece yetkilendirilmiş kullanıcılar ve uygulamalar tarafından erişilebilir hale getirir.

Windows 11 Neden Bu Çipi Zorunlu Kılıyor?

Windows 11 lansmanında da söylendiği üzere, Windows 11 işletim sisteminin kurulacağı bilgisayardaki sistem gereksinimleri arasında TCP çipi de yerini almaktadır. Bu çip, kullanıcı bilgileri dahil olmak üzere pek çok önemli veriyi şifreleyerek hafızasında tuttuğu için kullanıcılara daha güvenli bir ortam sunarak Microsoft sistemlerde bu çipin olmasını zorunlu kılmaktadır.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.