Batarya Kapasitesi Neden Önemlidir?

26 Nisan 2022

Batarya Kapasitesi Neden Önemlidir?

Yeni bir bilgisayar alırken ya da yeni batarya seçimi yaparken batarya kapasitesi dikkat edilmesi gereken kriterler arasında yer alıyor. Batarya kapasitesi bilgisayarın mobil kullanımında doğrudan belirleyici olduğu için, bilgisayar kullanım alışkanlıklarına göre tercih yapılması öneriliyor.

Dizüstü modellerde şarj cihazı ihtiyacı duymadan bilgisayarın kullanılmasında batarya kapasitesi belirleyici oluyor. Daha büyük kapasiteye sahip batarya, kullanım sürelerinin uzamasını sağladığı gibi daha düşük kapasiteye sahip batarya ise tam tersi bir etki yaratabilmektedir. Kuşkusuz, bilgisayarın harici güç kaynağı olmadan kullanılmasında tek belirleyici batarya kapasitesi değildir. 

Batarya Kapasitesinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Batarya kapasitesinin ne kadar kısa süre içerisinde tükeneceği bilgisayarın ihtiyaç duyduğu güce bağlıdır. Bu nedenle çok iyi bir optimizasyonun yapıldığı bilgisayarda daha düşük bir kapasiteli batarya dahi iyi bir performans sunabilir. Çok güç tüketecek uygulamalar ve oyunların tercih edilmesi halinde ise hangi batarya tercih edilirse edilsin batarya tüketimi hızlı olacaktır. Bu nedenle kullanım alışkanlıkları, batarya kapasitesi seçiminde belirleyici etkendir.

Profesyonel amaçlı olarak bilgisayar kullanımı hedefleniyorsa batarya kapasitesinde daha yüksek seviyeler uzun süre bilgisayarda enerji ihtiyacını karşılar. Ancak oyun gibi farklı gereksinimlerde çoğu zaman bataryaların yeterli bir performans sunmayacağı ve kısa süre içerisinde enerji bağlantısı gerektirebileceği unutulmamalıdır.

Batarya Kapasitesi Nasıl Belirlenmeli?

Tercih edeceğiniz bilgisayarlar arasında kapasitesi yüksek olan bataryalar her zaman için önceliğimiz olabilir. Bataryaların özellikleri, hızlı şarj destekleyip desteklemediği gibi diğer ayrıntılara da mutlaka dikkat edilmelidir. Hızlı şarj desteğine sahip bir bilgisayar, kısa süre içerisinde bataryasının dolması ile mobil kullanımı mümkün hale getirecektir. Ancak bu özelliğin desteklenmediği bataryalarda uzun süren şarj süreleri nedeni ile belirli bir istasyona bağlı kalmak zorunlu olacaktır.

Yüksek kapasiteli bataryalara sahip bilgisayarlar için Casper dizüstü modellerini inceleyebilirsiniz. Casper tarafından özel optimizasyonlar ile desteklenen bataryalar, uzun süreli kullanımlarda sorunsuz bir destek sağlamaktadır. Mobil kullanımının yaygınlaştığı bu dönemde özellikle yüksek kapasitesi ile size gün boyunca eşlik edecek bilgisayarınızın verimliliğini de artıracaktır.

Batarya kapasitesi nasıl belirlenmeli

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.