Fotoğraf Çekimlerinde Mükemmelliği Yakalamanın Yolları

07 Haziran 2021

Fotoğraf Çekimlerinde Mükemmelliği Yakalamanın Yolları

Fotoğraf çekerken, fotoğraf çekilen makinenin modeli ya da markası ne olursa olsun mükemmelliği yakalamak adına, dikkat edilmesi gereken detaylar gözetilmelidir. Bu sayede düşük performans sergileyecek bir cihazda bile daha iyi kareler çekebilmek mümkün olabilir. Aksi halde çok güçlü ve en yeni modellerden birisine sahip olan bir kişi, teknik bilgi ve fotoğraf çekme konusunda dikkat edilmesi gereken detaylara sahip değilse, çekeceği kare beklentilerini karşılamayabilir. 

Cihazınızı Mutlaka Tanıyın

Fotoğrafçılıkta artık mobil cihazlarda son derece yaygın bir şekilde kullanılıyor. Kamera performanslarında yapılan iyileştirmeler ve yüksek çözünürlük destekleri, telefonların kullanılmasını kolaylaştırıyor üstelik nereye gidilirse gidilsin, bir fotoğraf makinesi kadar zorlu taşıma durumunun olmaması telefonlara erişmeyi kolay hale getiriyor. İster telefon ister bir fotoğraf makinesi olsun mutlaka fotoğraf çekilecek cihazın tanınması ve özelliklerinin öğrenilmesi gerekiyor. Yeteneklerini bildiğiniz ve hakim olduğunuz bir cihaza daha iyi bir şekilde hükmedebilir ve maksimum performansı alabilirsiniz.

Flaşta Cimri Olun

Fotoğraflar için dijital düzenlemeler yapılabilir ve bu durum fotoğraf çekmek isteyenler tarafından anormal karşılanmaz. Ancak flaş gibi fotoğrafı doğrudan etkileyecek, ışığa müdahale edecek bir özelliğin kullanılması halinde, dijital düzenlemelerde dahi istenen verimlilik alınmayabilir. Bu nedenle flaş kullanılacak sahneler doğru belirlemeli ve mümkün olduğu sürece flaşsız çekimler yapılmalıdır. Daha fazla ışık istendiğinde ISO gibi değerler üzerinden ayarlamalar yapılabilir.

Dönemleri Kaçırmayın

Fotoğraflarda mükemmelliği yakalamak isteyenlerin dönemleri ve saatleri kesinlikle es geçmemesi gerekir. Bulunan bölgeye bağlı olmak üzere gün doğumunu çekmek isteyenlerin erken saatlerde hazırlıklarını yapması gerekir. Aynı şekilde gün batımında da Güneş'in battığı yöndeki en iyi kareyi en iyi saati belirlemelisiniz. Anların yanı sıra Sonbahar gibi fotoğrafçılık için çok önemli olan dönemleri kaçırmamalı ve uygun ortamlarda fotoğraf çekmeyi ihmal etmemelisiniz.

Farklı Bakış Açısı Yakalayın

Fotoğrafta açı, fotoğraftaki etkiyi doğrudan belirler. Çekilecek bir nesne, kişi, olay ya da manzara söz konusu olduğunda en doğru bakış açısı yakalanmalıdır. Çekim yapıldığı sıralarda farklı bakış açılarından kareler almak, en iyi fotoğrafın belirlenmesinde kişilere seçenek tanır. Bakış açısında bir diğer detay ise göz önünde duran nesneyi, kişiyi ya da olayı fark edebilmektir. Küçük bir detayı makro lensler ile daha etkileyici ve belirgin hale getirebilirsiniz. Işığın çok özel bir noktadan yansıttığı anları da yine kareleyerek etkileyici ve mükemmel fotoğraflar elde edebilirsiniz. 

Yorumlar

Yorumlar
Sevim C.

çekim yapmayı seven biri olarak VIA X20 sahibiyim. Dediğiniz gibi telefonu tanıdıkça daha göz alıcı fotoğraflar çekmeye başladım

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.