Kulaklıkta 7.1 Teknolojisi Nedir?

04 Ağustos 2021

Kulaklıkta 7.1 Teknolojisi Nedir?

Yeni bir kulaklık satın almak istenildiğinde, eski dönemlere göre çok daha fazla ve farklı seçenekler bulunuyor. Kulaklıkta 7.1 nedir, 7.1 kulaklık oyun için ideal mi gibi pek çok soru işaretine neden olan mevcut zenginlik, kullanıcıların da en uygun performansı alabilmesi adına teknik farkların bilinmesini zorunlu kılıyor.

7.1 Ses Teknolojisi

Genellikle 7.1 surround ses olarak tanımlanan kulaklıkta 7.1, farklı açı ve mesafelerdeki seslerin daha net bir şekilde anlaşılmasını sağlamaktadır. Kulaklığı kullanan kişinin, sesleri daha net bir şekilde duyabilmesini ve mesafe, açı ayrımı yapabilmesini sağlayan teknoloji, 7.1 kulaklık olarak adlandırılmaktadır. Kulaklıklar kadar ev sinema sistemi gibi farklı alanlarda tercih edilen ses teknolojisi, kullanıcıları eksiksiz bir ses deneyimiyle sarmaya yardımcı olmaktadır.

7.1 Kulaklık Kullanmanın Avantajları Neler?

7.1 kulaklıkların kullanılması, bazı özel avantajların elde edilmesini sağlar. Yüksek ve net ses kalitesinin yanı sıra oyundaki tüm detaylara hakim olmayı sağlayan kulaklıklar, yürüyüş, silah, patlama gibi oyun içi tüm efektlerin net bir şekilde duyulmasını sağlar. Alçak, orta ve yüksek seviyelerdeki sesleri özel şekilde ayıran 7.1, benzersiz sürücü tasarımı sayesinde ses hassasiyetini arttırmaktadır. Bu nedenle özellikle FPS oyunlarını seven oyuncular, 7.1 sistemlerle çok daha iyi bir performans sergileyebilmektedir. Sadece oyunlarda değil, multimedya içeriklerinde de aynı avantajlar elde edilmektedir. Kullanıcılar müziklerde ya da filmlerde daha net ses elde edeceğinden dolayı, çok daha keyifli eğlence saatleri geçirecektir. Kulaklıkta 7.1 deneyimi yaşayan kişiler, kulaklıkta yaratılan farkı standart bir kulaklık taktığında net olarak hissedebilmektedir. 7.1 sistemine alışan bir kişinin normal kulaklıkları kullanması zorlayıcı olarak görülürken özellikle oyuncularda performans düşüşleri dahi yaşanabilmektedir. Genellikle özel bir sürücü ile birlikte kullanılan kulaklıklar, kısa süre içerisinde kurularak kullanıma hazır hale gelebilmektedir.

7.1 Kulaklıklar Oyun Oynamak için İyi mi?

7.1 olarak geliştirilen kulaklıklar, konumsal sesi daha iyi bir şekilde hissetmenizi sağlar. Özellikle CS:GO gibi oyunları oynuyorsanız, 7.1 kulaklıklar, ciddi bir şekilde oyun avantajı sağlayacaktır. Oyun performansını doğrudan etkileyecek yeni nesil kulaklıklar, bu özellikleri nedeniyle daha çok oyuncular tarafından tercih edilmektedir

Siz de 7.1 ses teknolojisini deneyimlemek isterseniz Excalibur Aksesuar sayfasından GH21 Oyuncu Kulaklığını inceleyebilir ve kolaylıkla sipariş oluşturabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.