Mimarlar için Laptop Gereksinimleri Nelerdir?

09 Aralık 2020

Mimarlar için Laptop Gereksinimleri Nelerdir?

Mimarlar, yeni yapıların ve inşaatların proje aşamasından itibaren çalıştığı gibi tüm bu çalışmaları dijital ortamda gerçekleştirdiğini biliyoruz. 3B modellemeler, aydınlatmalar, enerji akışları, simülasyonların hazırlandığı projelerde tüm bu çalışmalara yanıt verebilecek yüksek sistem gereksinimleri isteyen programlar kullanılması gerekiyor. Bu nedenle mimarlar için sağlam, güvenilir ve ihtiyaç duyulan performansı sunabilecek bir laptop tercihi hayati önem taşır.

Mimarlar için Laptop Gereksinimleri

Mimarlar eğer farklı çalışma ortamlarına sahipse ve çalışmalarını göstermek için bilgisayarlarını yanlarında taşıması gerekiyorsa laptop daha uygun bir çözüm olacaktır. Böylece mimarlar gittikleri yerlere de çalışmalarını beraberinde götürebilir.

İşletim Sistemi ve işlemci

Mimarların en çok kullanılan popüler programları göz önüne alırsak programların sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi adına Windows 10 Pro tercih etmelisiniz. İşlemci kısmında ise Intel Core i7 ya da daha yeni model işlemcileri kullanan herhangi bir model satın alabilirsiniz.

Depolama ve RAM

Depolama için SSD teknolojisinden kesinlikle vazgeçilmemelisiniz ve minimum 500 GB ve üzeri SSD sürücü tercih etmelisiniz. Yüksek kapasiteli SSD tercihi sonrası artan projeler ile birlikte kapasite açısından endişe etmenize gerek kalmayacaktır. Ayrıca birden fazla SSD ve harici SSD kullanmayı tercih ederseniz mevcut çalışmalar için yedekleme yaparken yeterli kapasiteye de sahip olacaksınız.

İşinizi hazırlayacağınız programları kullanırken herhangi bir donma, takılma yaşanmaması ve performans için minimum 16 GB RAM tercih etmelisiniz. Daha uzun zaman kullanılabilecek sorunsuz bir sistem hedeflerseniz 32 GB RAM’i tercih edebilirsiniz.

Ekran Kartı

Mimari projelerde genellikle 3 boyutlu çizimler ve çalışmalar yapılmaktadır. Bu nedenle grafik açısından yeterli performansın alınabilmesi adına en çok dikkat edilecek donanımlardan birisi ekran kartıdır. Harici bir ekran kartı ve paylaşılmamış bir model doğrultusunda 8 GB RAM destekli Nvidia RTX modellerinden birisi tercih edilebilir. Ekran kartlarını incelerken G3DMark puanlarını da baz alabilirsiniz ve minimum 10 bin ve daha üzeri puan alan kartlar seçerseniz performansta beklentilerinizi karşılayacaktır.

Ekran

Küçük ekranda büyük resmi göremezsiniz. Bu nedenle minimum 1920x1080 çözünürlüğü destekleyen 15,6 inç ekran monitör tercih etmelisiniz. Ayrıca daha kolay ve performanslı çalışmak adına çift ekran da kullanabilirsiniz.

Mimarlar için laptop gereksinimleri konusunda minimum gereksinimlerinizi belirleyerek laptop seçimi yapabilirsiniz en uygunlar arasından seçim yapması doğru bir yol olacaktır.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.