Minecraft Oyun Modu Nasıl Değiştirilir?

24 Ağustos 2023

Minecraft Oyun Modu Nasıl Değiştirilir?

Casper Excalibur oyun bilgisayarınız ile minecraft oynamanın zevkine varabilirsiniz. Birçok oyun modunu bilgisayarınız kasılmadan yapabilir ve oyun oynamanın keyfini çıkarabilirsiniz. Bilgisayarınız ne kadar iyi olursa, oyun oynarken de o kadar rahat edersiniz. Minecraftta dört çeşit oyun modu bulunuyor. Bunlar:

  • Yaratıcılık modu
  • İzleyici modu
  • Macera modu
  • Hayatta kalma modu

İki farklı yöntem ile oyunun akışını değiştirebilirsiniz. Bu yöntemlerden ilki:

1.Yöntem: Kod yazarak oyun modu değiştirme

Öncelikle oyunun modunu değiştirebilmek için komut ekranını açmak gerekiyor. Komut ekranını açmak için “T” tuşuna basmanız yeterli. Daha sonrasında komut yazmak için “/” işaretini yaparak komutunuzu yazın. Oyun modunu değiştirmek için ise dört adet kod bulunmaktadır. Bu kodlar aşağıdaki gibidir:

İzleyici modu

İzleyici modu sadece oyunu izlemek için tasarlanmıştır. İzleyici modunda, diğer oyuncular tarafından görünmeden rahat bir şekilde ortalıkta gezinebilirsiniz. İzleyici moduna geçmek için ise “/gamemod spectator” yazmanız gerekiyor.

Yaratıcılık modu

Yaratıcılık modu oyundaki tüm öğeler ve bloklar için sonsuz erişim hakkı sunar. Yaratıcılık modu ile ölümsüz olduğunuz için yaratıklar size zarar veremez. Bu sayede istediğiniz yapıları kolaylıkla tasarlayabilirsiniz. Yaratıcılık moduna içinse “/gamemod creative” yazmanız gerekiyor.

Hayatta kalma modu

Hayatta kalma modu oyunun ana modlarından biridir. Bu mod ile oyuna başladığınızda açlık ve yokluk olur. Yaşamınızı devam ettirmek içinse çaba göstermeniz gerekir. Düşmanlar ve canavarlar size saldırmaya çalışırlar. Bu nedenle oyunun en zorlayıcı modlarından biridir. Hayatta kalma moduna geçmek için “/gamemod survival” yazmanız gerekmektedir.

Macera modu

Macera modunda herhangi bir blok yerleştiremez ve kıramazsınız. Hayatta kalma modunda olduğu gibi oyuna yokluk ve açlıkla başlarsınız. Macera moduna geçmek için ise  “/gamemod adventure” yazmanız gerekmektedir.

2.Yöntem: Kısa yol tuşu ile oyun modu değiştirme

Oyunu 2020 yılından sonra yayınlanan sürümden oynuyorsanız aşağıdaki işlemleri yaparak rahatlıkla oyun modunu değiştirebilirsiniz.

1.Adım

“F3” tuşuna basılı tutun.

2.Adım

“F3” düğmesine basılı tutarak “F4” öğesine dokunun ve bırakın. Yeni bir menü görünecektir. Daha sonrasında ise oyun modları arasında geçiş yapmak için fareyi kullanabilirsiniz. Yukarıdaki adımları doğru yaptığınızda oyun modunu rahatlıkla değiştirebilirsiniz. 

Minecraft Oyun Modu Nasıl Değiştirilir?

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.