No Man’s Sky Oynanış Rehberi

18 Ağustos 2022

No Man’s Sky Oynanış Rehberi

No Man’s Sky Oynama Rehberi

No Man’s Sky’da oyuncuların temel görevi evrenin merkezine ulaşmak. Oyundaki en önemli görev olmasına karşın oyuna giriş yapıldığı andan itibaren bu hedefe odaklanmak, başarısızlıkla sonuçlanabilir. Zira özellikler merkeze ulaşıldığı andan itibaren işler çok zorlu hale geliyor. Oyuncuların bu bölümde başarılı olabilmesi adına ise merkeze kadarki süreci iyi değerlendirmesi gerekiyor. Bu nedenle keşifler yapmak, kaynaklara sahip olmak ve böylece gelişmek No Man’s Sky’daki öncelikli hedeflerden birisi.

Silah ve Roket

Oyundaki savaşlarda silahların ısınma seviyesi bulunuyor. Yüzde 100 değere ulaşan silah, yeniden soğuyana kadar kullanılamıyor. Bu nedenle yüzde 80 seviyelerinde silah değiştirmek ve böylece daha kısa sürelerde silahları kullanmak mümkün.

Silahların yanı sıra oyundaki en önemli araçlardan birisi de roket. Sırt roketi ile yüksek yerlere hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ancak sınırsız bir kullanım olmadığından dolayı sadece önemli yerlere ulaşmak için roketi kullanın. Ayrıca çok yüksekten düşmeniz gerekiyorsa, roket ile yumuşak bir iniş yapabilirsiniz. Aksi halde karakter ölecektir.

Küçük robotlar ve polisler ise oyunda dikkat edilmesi gereken diğer unsurlar. Gezegenlere zarar vermeniz halinde yakalanmanız ya da öldürülmeniz olası. Bu nedenle çevre takibi yaparak çevrenizde bu yaratıkların olmadığından emin olun.

Kayıt

Oyunda otomatik bir kayıt sistemi bulunmuyor. Bu nedenle sık sık ilerlemeyi kaydetmek gerekiyor. Aksi halde ölüm ile birlikte son kayıt noktasına dönüş yapan oyuncular, oyunun başlarına dönebiliyor. Ancak sık kayıt alarak daha hızlı ilerleyebilirsiniz.

Periyodik Tablo

Oyunda kimyanın büyük bir önemi var. Detaylı bilgi gerekmese de periyodik tablodaki madenleri toplamanız, madenleri kullanarak yakıtlar oluşturmanız, silahlar geliştirmeniz gerekiyor. Oyun içindeki bilgilendirmeleri takip ederek madenleri ve periyodik tabloyu nasıl kullanacağınızı öğrenmeniz gerekiyor.

Envanter

Envanter kapasitesi arttırıldığından dolayı her fırsatta envanterinizi genişletmeye çalışın. Ayrıca üzerinizde çok fazla Gek Charms taşımayın. Sık sık gemiye madenleri nakletmek iyi bir çözüm olacaktır. İsterseniz madenleri satarak para kazanma yolunu da seçebilirsiniz.

Etkileşim

Oyunda etkileşime geçebilecek farklı eşyalar ve varlıklar var. Bu nedenle para kazanmak, yeni teknoloji ya da tarifler öğrenmek için etkileşime geçmeye çalışın.

No Man’s Sky, uzay boşluğunda geçen bir oyun olduğu gibi büyük bir haritaya sahip. Temel amaç merkeze kadarki süre içerisinde gelişmeler sağlamak ve güçlenmek. Bu yolculuk sırasında uzay korsanları, uzay polisleri ve çeşitli bilim-kurgu robotlarla karşılaşmak mümkün. Bu yüzden yolculuk sırasında saldırı yapmadan önce galip geleceğinizden emin olmalısınız. Aksi halde tüm kaynaklarınızı kaybedebilirsiniz.

Oyunda karakteriniz ve uzay geminiz ile ilerlerken kullanabileceğiniz önemli tuşlar şöyle;

WASD – Yön tuşları

E – Etkileşim

C – Tarama

T – Fener

Space – Roket ile atlama

Sol Shift – Koşma

X – Silah modu değiştirme

M – Harita

Fare sol tıklama – Ateş etme

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.