NVIDIA'nın Bulut Tabanlı Oyun Sistemi GeForce Now Nedir?

22 Aralık 2022

NVIDIA'nın Bulut Tabanlı Oyun Sistemi GeForce Now Nedir?

GeForce Now, Nvidia tarafından bulut tabanlı oyun sistemi olarak tanıtıldı. Kısa süre içerisinde sektörün en popüler platformlarından birisi olmayı başaran GeForce Now şu anda 1400’ü aşkın oyunu destekliyor. Oyuncuların bilgisayarlarındaki donanımların önemi olmaksızın internet bağlantısı üzerinden oyun oynama imkanı sunan platform, Android uygulamalar ve tüm bilgisayar model ve sürümleri tarafından destekleniyor.

GeForce Now Nedir, Ne İşe Yarar?

Ücretli ve ücretsiz olarak farklı paketler ile kullanılabilen GeForce Now, oyuncuların sistemde tanımlı olan oyunculara erişmesini ve donanımın önemi olmadan tüm oyunları en iyi performans ile oynamasını sağlayan bir platformdur.

2013 yılında beta testlerine başlanan platform, 2015 yılı itibariyle tanıtılarak kullanıma sunulmuştur. Türkiye'deki kullanıcılara da hizmet veren GeForce Now, farklı bölgelerdeki sunucuları ile tek zamanda yüksek oyuncu kapasitesini karşılayabilmektedir. Sistemin sunduğu en önemli avantajlar, aylık paket abonelikleri satın alarak oyunlar için para ödeme gereksinimini ortadan kaldırması ve aynı zamanda bilgisayardaki donanımları da önemsiz kılmasıdır.

Nvidia GeForce Now Nasıl Kullanılır?

GeForce Now uygulamasının uyumlu işletim sistemlerine indirilmesi ile birlikte platformdan yararlanmaya başlamak mümkündür. Ücretsiz sürümde belirli kısıtlamalar olsa dahi oyunlara erişim sağlanabilir. Platformun kullanılması için dikkat edilmesi gereken en önemli detay yüksek internet hızıdır. Tüm veriler platform ve bulut sunucular arasındaki yüksek transfer ile sağlandığından düşük hızdaki internet bağlantıları ile platformda verimli ve kararlı bir oyun deneyimi yaşanması mümkün değildir.

Nvidia GeForce Now Sistem Gereksinimleri Neler?

Windows bilgisayarlar için 64 Bit Windows 7 ve üzeri sistemler

Minimum 2.0 Ghz çift çekirdekli işlemci

4 GB RAM

DirectX 11 ve üzeri

NVIDIA GeForce 600 ekran kartı serisi ve üzeri

AMD Radeon HD 3000 ekran kartı serisi ve üzeri

Intel HD Graphics 2000 ekran kartı serisi ve üzeri

macOs kullanan bilgisayarlar için macOs 10.10 ve üzeri

Android cihazlar için 2 GB Ram, Android 5.0, OpenGL ES3.2 ve üzeri

 

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.