Oyun Bilgisayarı İle Ofis Bilgisayarı Arasındaki Teknik Farklar Neler?

24 Ağustos 2023

Oyun Bilgisayarı İle Ofis Bilgisayarı Arasındaki Teknik Farklar Neler?

Gelişen teknoloji ile birlikte kullanmış olduğumuz bilgisayarların da çok hızlı şekilde işlem yapabilme özelliğine sahip olmasını isteriz. Bununla birlikte günlük kullanımımıza uygun olarak bilgisayarlarda çeşitli donanımlar ararız. Büyük bilgilerimizi küçük alanlarda saklayan ve bu bilgilere istediğimiz zaman erişilebilirlik imkanı sunan bilgisayarlar, yüksek işlemci gücüne sahip olması ile beraber oyun bilgisayarına dönüşmesi de teknoloji harikalarından bir tanesidir. Casper, bünyesinde birçok farklı alanda kullanıma uygun bilgisayarlar barındırmaktadır. 

Gerek masaüstü oyun bilgisayarı çeşitleri gerekse oyun bilgisayarları elektronik cihaz dünyasına girmesinden bu yana oldukça yoğun ilgi görmüştür. Bu talepler doğrultusunda oyun bilgisayar ve ofis bilgisayarları arasında oldukça geniş farklılıklar da çıkmaktadır.

Daha öncesinde de söylemiş olduğumuz gibi laptop oyun bilgisayarları ile ofis bilgisayarları arasında en belirgin farklarından birisi işletim sistemidir. İşletim sistemi oyun bilgisayarlarında daha yüksektir. Bu sayede bilgisayar hızı ve performans durumu oldukça yüksek seviyeye çıkmaktadır.

Bilgisayar hızı yine işletim sistemine bağlı olarak değişmektedir. Oyun bilgisayarları genelde daha güçlü oyunları kaldırabilmek için çeşitli özelliklere sahiptir. Bu sebeple de ofis bilgisayarlarına göre işletim sistemi bakımından farklılık gösterecektir.

Oyun bilgisayarları yüksek çözünürlüklü oyunlar açabildikleri için ofis bilgisayarlarına göre çözünürlük bakımından farklılık göstermektedir. Yüksek çözünürlüklü bir bilgisayar istiyorsanız, tercihiniz oyun bilgisayarlarından yana olabilir.

Oyun bilgisayarları uzun şarj imkanları ile ofis bilgisayarlarından ayrılmaktadır. Kullanıcıların isteklerine göre teknik özellikler değişiklik göstermektedir.

Hepimizin bir diğer önem verdiği durum ise depolama alanlarıdır. Oyun bilgisayarları dizüstü veya masaüstü fark etmeden diğer ofis bilgisayarlarına göre daha geniş bir depolama alanına sahiptirler.

Ofis bilgisayarlarının ekran hızı oyun bilgisayarlarına oranla çok daha düşüktür. Kullanılan oyun bilgisayarı ister dizüstü ister masaüstü olması farketmeksizin oyun oynarken ekran performansının yüksek durumda olması gerekir. Bu yüzden tasarımları yapılırken ekran hızı yüksek olmasına önem verilir.

Oyun Bilgisayarı Özellikleri

Oyun bilgisayarlarının yüksek performansa sahip olması beklenir. Örneğin, oyun bilgisayarlarında işletim çekirdeğinin yüksek olması ve en az 6 çekirdek olacak şekilde tasarlanması bunlardan bir tanesidir. Ayrıca birçok programı birlikte çalıştırabilmek için RAM ‘in kapasitesinin de yüksek olması hedeflenir.  Aynı zamanda oyun oynarken, oyundaki  karakterlerin daha net ve iyi görebilmemiz için ekran kartının yüksek olması da büyük bir önem taşımaktadır.

Oyun bilgisayarlarındaki soğutma sistemleri de, oyuncular için büyük bir önem taşımaktadır.  Oyun bilgisayarlarının ekran boyutları ise genelde 15 veya 17 inç arasında değişiklik göstermektedir.  Aynı zamanda bilgisayarlarda olan HDMI çıkışı ve bluetooth ise birçok kişinin tercih edeceği özellikler arasında yer almaktadır. Casper, oyun ve ofis bilgisayarları çeşitliliği ile isteklerinize uygun bir skalayı sizlerle paylaşmaktadır.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.