Oyun Oynarken Ekran Boyutunun Büyük (Inch) Olması Ne Gibi Faydalar Sağlar?

15 Eylül 2020

Oyun Oynarken Ekran Boyutunun Büyük (Inch) Olması Ne Gibi Faydalar Sağlar?

Oyun tutkunları için ekran özellikleri, oyun deneyiminin ne yönde olacağını doğrudan etkiler. Yüksek çözünürlük destekleyen daha geniş bir ekran, daha iyi bir kontrol sağlayacağı gibi oyun oynarken ekran boyutunun etkilerini ve diğer ekran özelliklerini kesinlikle göz önünde bulundurmalısınız. Online oyunlar ile birlikte çok farklı bir boyuta ulaşan oyun deneyimi, oyun monitörü (gaming monitör) olarak tanımlanan bir kavramı da aynı zamanda ortaya çıkarmıştır. Tek başına boyut yeterli olmadığı gibi panel kalitesi, yenileme hızı, tepkime süresi ve çözünürlük de boyutla birlikte değerlendirilmesi gereken kriterler arasındadır. 

Ekran Boyutunun Önemi

Ekran boyutu, ekranın bir köşesinden çapraz köşesine yapılan ölçüm ile belirlenir. Boyut ve özelliklere bağlı olarak da ekranın destekleyeceği maksimum çözünürlük belirlenmektedir. Ekran boyutu ne kadar büyük olursa, kişi için boş alanlar o kadar dolacak ve odaklanma artacağından dolayı daha sürükleyici bir oyun deneyimi elde etmek mümkün olacaktır. Oyun oynayan bir oyuncu, ekrana genelde yakın oturduğu göz önünde bulundurulduğunda ekran boyutu 24 inç ekranlar oyuncular için ideal boyut olarak kabul edilir. Son yıllarda yaşanan değişim ile ultra geniş ekranlar tercih edilmekte ve bu değişim ile birlikte boyutlar da 27 inç monitörler ön planda yer almakta.

“27” Excalibur Gaming Monitör” Ürün Yerleşimi

Bir televizyonun tamamına hakim olabilecek bir noktadan televizyon izler gibi ultra geniş ekranlar bir oyuna tamamen hakim olunmasını sağladığı gibi kişinin ekrana baktığı noktada hiçbir şekilde bir boşluk kalması hedeflenmektedir. Tüm bunlar doğrultusunda temel hedef; oyunlardaki başarıyı arttırmak, yüksek grafik ve ekran özellikleri ile birlikte tüm detayları anlık yakalayabilmektir. Bir sniper oyununda düşmanların fark edilmesi, büyük bir ekranda daha kolay olacaktır. Bununla birlikte yine hedef alma, daha geniş alana hakim olunması sayesinde avantaj sağlamaktadır. Üstelik daha büyük bir ekranda, oyuncunun odak noktası direk oyun olacağı gibi diğer etkenlerden uzaklaşılması ve oyuna daha iyi konsantre olunması sağlanmaktadır.

Çözünürlük Göz Ardı Edilmemeli

Boyutu büyük olan ekranlar tercih edildiğinde desteklenen çözünürlükler de mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Son dönemde performansa yanıt veren Full HD’nin ötesinde deneyim sunan popüler çözünürlük 2560 x 1440 Quad HD. Ekran boyutu ile yüksek bir çözünürlük desteği, ekranınız çok daha net, grafiklerin çok daha etkileyici hale gelir. 
Kaliteli bir gaming monitör ile görsel ve piksellerde herhangi bir bozulma yaşamadan oyunu daha geniş bir ekranda oynayabilirsiniz. Oyun açısı daha da genişleyeceği gibi oyundaki daha fazla alan kontrol altına girer. GTA V, Battlefield ya da son dönemlerin popüler e-spor oyunlarındaki başarı oranını doğrudan etkileyen bu faktör, daha iyi bir oyuncu olma yolunda gücünüze güç katacak.
 

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.