Telefonlarda Bulunan Derinlik Kamerası Ne İşe Yarar?

17 Mart 2021

Telefonlarda Bulunan Derinlik Kamerası Ne İşe Yarar?

Çift kamera ya da daha fazla kameranın bulunduğu kamera sistemlerinde, kameralardan birisi derinlik kamerası görevini üstlenmektedir. Çekimlerde farklı avantajlar sağlayan derinlik kamerası, zorlanmadan, ek bir ayar yapmaya gerek kalmadan portre modu gibi pek çok fotoğraf modunun etkin bir şekilde çalışmasını sağlar.

Derinlik Kamerasında Sistem Nasıl İşler?

Derinlik kamerasında, bu özel görevi üstlenen bölüm derinlik sensörüdür. Fotoğraflarda net bir şekilde anlaşılabilen derinlik, fotoğrafların daha etkileyici olmasını sağlar. Ana kamera, ana konuya odaklanarak genel tabloyu kapsarken, derinlik kamerası genel tablodaki odak noktasını hedefler. Böylece odak noktasındaki konu çok daha net bir şekilde pozlanırken, odak noktasının dışındaki alanlar daha bulanık olur. Böylece fotoğrafta derinlik yakalanırken aynı zamanda fotoğraftaki ana noktaya kolaylıkla dikkat çekilebilir. Telefonlarda son dönemlerde en çok kullanılan portre modu gibi modlar, derinlik kamerasının kullanılması ile birlikte ortaya çıkmıştır. Ürün fotoğraflarının çekimi, çiçek gibi tek nesnelerin çekiminde, derinlik kamerasının etkileri net olarak görülebilir.

Ana kamerayı desteklenen derinlik kamerası fotoğraf çekmediği gibi ana kameranın çekeceği fotoğrafa etkisi söz konusudur. Daha düşük megapiksellerde olan derinlik kameralarında önemli olan, karedeki derinliğin yakalanabilmesidir.

Casper telefon modelleri ve telefon kamera derinliği

Fotoğrafçılığınızı Bir Üst Seviyeye Taşıyın

Fotoğrafçılığı yeni seviyelere taşımak isteyenler için telefonlarda tercih edilmesi gereken derinlik kamerası, video çekimlerinde de etkin sonuçlar sağlayabiliyor. Video çekerken, arka planı gerçek zamanlı olarak bulanık yapmanızı sağlayan derinlik kamerası, özel sanatsal çalışmalarınızda ya da sosyal medya paylaşımlarınızda da çekimlerinizle fark yaratmanızı sağlayacak.

Yapay Zeka İle Kusursuzluğa Yolculuk!

Tüm bu avantajların yapay zeka ile desteklendiği cep telefonu modellerimizde, kusursuz anların kusursuz resimlerini yakalayabilirsiniz. Casper VIA X20 gibi eşsiz çözümlerimiz ile akıllı telefonlarla standart işlemlerin yanı sıra fotoğraf ve video çekmek çok daha eğlenceli! Birbirinden farklı fotoğraf modlarıyla yakaladığınız karelerdeki farkı siz de net olarak göreceksiniz. Casper cep telefonları kategorisinde yer alan birbirinden iddialı modellerle hem uygulama ve oyunlarınızda üstün performans sağlayabilir hem de çoklu kamera sistemleriyle özel fotoğraf kareleri ve video çekebilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.