Windows 11 Hakkında Bilmeniz Gerekenler

25 Ocak 2022

Windows 11 Hakkında Bilmeniz Gerekenler

5 Ekim tarihi itibariyle Windows 11 işletim sistemini kullanıma sunan Microsoft, tasarım ve performansa yönelik cazip seçenekler yarattı. Ancak kullanıcıların önceki versiyonlardan Windows 11 işletim sistemine geçmeden önce Windows 11 hakkında bilinmesi gerekenler noktasında da mutlaka detaylara dikkat etmesi gerekiyor. 

İşte Windows 11 Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Tasarımdan menüler, bildirim merkezinden aksiyon merkezine kadar her bir kritik bölümde önemli değişikliklerin yapıldığı Windows 11, geçiş sonrasında bir alışma süreci gerektirebilir. Kullanıcı deneyimini artırmak için yapılan bu işlemler her ne kadar kullanışlı bulunsa da başlangıç aşamasında çoğu kullanıcı bugüne kadar zorlandı. İşte Windows 11 hakkında bilmeniz gerekenler…

Başlat Menüsü

Windows’ta başlat her zaman sol alt köşede konumlandığı gibi bugüne kadar kritik bir değişiklik geçirmemişti. Ancak Windows 11 ile tamamen yenilendi. Başlangıç adı alan başlat menüsüne dokunulduğu andan itibaren uygulamalar, son kullanılan belgeler ve benzer içeriklere yer veriliyor. Apple'ın yıllardan beri kullandığı macOS sistemine benzetilen yeni başlat menüsü, bu açıdan Windows 11 işletim sistemi ile yeni bir deneyim ve alışma süreci sunuyor.

Farklı Masaüstü Seçenekleri

Farklı işler yapmak için farklı hesap kullanan kişiler artık Windows 11 ile tek hesapta farklı masaüstü oluşturabilecek. Görev çubuğunun üzerinde yer alan ikonlar aracılığı ile farklı masaüstleri arasında hızlı bir şekilde geçiş yapılmasını sağlayan Microsoft, böylece iş ve kişisel hayatın birbirinden ayrılmasını da net çizgiler ile kolaylaştırıyor.

Snap Layouts

Snap Layouts adı verilen yeni özellik ise ekranın farklı bölmeler ile kullanılmasını sağlıyor. Bilgisayarda birden fazla pencere ile çalışıldığında ekranın iki, üç ve dört parçaya bölünmesi ve farklı boyutlarda pencerelerin otomatik bir şekilde hizalanabilmesi mümkün. Önceki sürümlerde sadece özel uygulamalar ile gerçekleştirilebilen bu işlemler, artık Windows tarafından yerleşik bir şekilde destekleniyor. 

Widgetlar

Windows 11 sistemine kullanıcılar için kolaylıklar sunacak ve tek bir ekran üzerinden farklı bilgilerin kontrol edilmesini sağlayacak widget desteği de getirildi. Microsoft’un tanıtımlarda da üzerinde özellikle durduğu konulardan bir tanesi olan widget, Windows 11 işletim sisteminde işlevselliği arttıracak. 

Belirtilen yenilikler Windows 11 işletim sistemi ile tüm Windows kullanıcılarına sunuluyor. Konumlar, yeni tasarımlar ve değişiklikler ile farklılıklar içermesine rağmen kısa süre içerisinde alışılabilecek olan Windows 11 işletim sistemi, Microsoft’a göre bugüne kadarki en iyi deneyimi kullanıcılara vaat ediyor. 

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.