Windows 11 İpuçları ve Püf Noktaları

02 Ağustos 2023

Windows 11 İpuçları ve Püf Noktaları

Microsoft’un en son işletim sistemi sürümü olan Windows 11, kullanıcılarına gelişmiş özellikler ve iyileştirilmiş bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Windows 11, kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor ve üretkenliklerini arttırıyor. Yeni sürüm ile birlikte, cihazınızı kişiselleştirebilir, erişilebilirlik ayarlarını etkinleştirebilir ve hayatınızı kolaylaştıran birçok özelliği deneyimleyebilirsiniz. En çarpıcı özelliklerinden biri ise önümüzdeki dönemde Windows 11 ile birlikte AI content lerin gelmesi olacak. Bu ve beraberindeki tüm yeniliklerden yararlanmak için Windows 11’i satın alabilir, cihazınızda Windows 11’den en iyi şekilde yararlanmak için Windows ipuçları ve püf noktalarını takip edebilirsiniz.

Microsoft Konuşma Hizmetleri

Windows 11, konuşmaları tanıyarak metne dönüştürme özelliğine sahip. Bilgisayarınızda “Microsoft Konuşma Hizmetleri” özelliğini aktifleştirerek sözcükleri metne dönüştürmek için,  (Windows) tuşuna basılı tutun ve ardından “H” tuşuna basın. Açılan panelden mikrofon tuşuna tıklayarak konuşmaya başlayabilirsiniz.

Ayarları Hızlı Değiştirme

Windows 11'de yaygın olarak kullanılan ayarlara hızlı erişim sağlamak için (Windows)  tuşuna basılı tutun ve ardından “A” tuşuna basın. Açılan panelden ses düzeyi, parlaklık ve Wi-Fi gibi yaygın olarak kullanılan ayarlara ulaşabilirsiniz.

Oyunlar Üzerinden Xbox Game Bar Etkinleştirme

Windows 11, oyunlar üzerinden Xbox Game Bar’ı açma özelliği sunar. (Windows) tuşuna basılı tutun ve ardından “G” tuşuna basarak Game Bar’ı etkinleştirebilirsiniz. Açılan panel üzerinden oyunlarda ekran kaydı yapabilir ve arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz.

Güncellemeleri Takip Etme

Windows 11, sürekli inovasyonlarla güncel kalmak için düzenli güncellemeler sunar. AI Content gibi teknolojik yenikleri güncel versiyonlarla kullanmak için Başlat > Ayarlar > Windows Update bölümünden denetleyerek bilgisayarınızın güncel kalmasını sağlayabilirsiniz.

Erişilebilirlik Ayarları

Windows 11, erişilebilirlik özellikleri sunarak bilgisayarınızı daha kullanıcı dostu hale getirmenize yardımcı olur. Ayarlar > Erişilebilirlik bölümünden, fare işaretçisini, metin imlecini ve ekran sözcüklerini özelleştirebilirsiniz.

Pencereleri Tutma Özelliği

Windows 11'de tutturma özelliği ile pencereleri düzenleyebilir, ekran alanını optimize edebilirsiniz. Bu özellik üretkenliğinizi artırmanıza yardımcı olur. Tutturma yardımı ile dikkatiniz dağılmadan masaüstünde ihtiyacınız olanları daha hızlı bulabilirsiniz.

Karanlık Mod ve Gece Modu

Windows 11'de karanlık modu açarak göz yorgunluğunu azaltabilir ve gece modunu etkinleştirerek daha rahat bir gece kullanımı sağlayabilirsiniz.

Çocuklarınızın Çevrim İçi Ortamda Daha Güvende Olmasını Sağlayın

Microsoft Edge üzerinden profilinizi ve ardından” Çocuk Modunda Gezin”i seçebilirsiniz.  Çocuk Modu yalnızca yaşa uygun içerikleri göstererek çocukların interneti güvenle keşfetmesine yardımcı olur.

Çevrimiçi Parolalarınızı Koruyun

Microsoft Edge, kayıtlı parolalarınızı veri ihlallerine karşı kontrol eder ve parolanız güvenli olmadığında hemen değiştirebilmeniz için size uyarı gönderen yerleşik “Parola İzleyicisi” özelliğini sunar.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.