Windows 11 İpuçları: Yeni Özellikler Neler?

23 Kasım 2021

Windows 11 İpuçları: Yeni Özellikler Neler?

Windows 11’in sunulması ile birlikte büyük bir yenilik gerçekleştiren Microsoft, tasarımıyla baştan aşağıya yenilediği sistemiyle fark yaratıyor. Yeni tasarıma ek olarak pek çok yeni uygulamanın ve özelliğin getirildiği işletim sistemi, kullanıcı deneyimini de arttırıyor.

Windows 11 Yeni Özellikler Neler?

Windows 11 işletim sistemiyle birlikte Microsoft, yuvarlatılmış köşeleri, pastel sonları, ortaya konumlanan başlat menüsü ve yenilenen görev çubuğuyla bugüne kadarki en iyi işletim sistemi deneyimini sunuyor.

  • Android Uygulamaları

Windows 11 için getirilen en büyük yeniliklerden birisi entegre bir şekilde kullanıma sunulan Android uygulamaları. Güncellenmiş Microsoft Store'dan erişilebilecek olan Android uygulamalarında Microsoft, Amazon AppStore üzerinden destek veriyor.

  • Yenilenen Widgetlar

En son Windows Vista sürümüyle birlikte kullanıma sunulan widget desteği, sonraki sürümlerde arka plana alındı. Ancak çoğu kullanıcının işlevsel olarak kullanmayı tercih ettiği widget için artık yeni işletim sisteminde yeni seçenekler sunuluyor. Görev çubuğundan doğrudan erişilebilecek olan widget desteği, Windows 11’de kolaylık sağlayacak.

  • Microsoft Teams Entegrasyonu

Windows 11 Microsoft Teams uyumluluğu ile daha fazla seçenek sunmaya başlayacak. Görev çubuğuna sabitlenerek kullanıma sunulan Microsoft Teams, üstelik Windows 11 uyumluluğunun yanı sıra Mac, Android veya iOS'tan erişilebiliyor.

  • Daha İyi Oyun Deneyimi

Windows 11 ile birlikte Xbox teknolojisinde de yenilikler getirildi. Windows bilgisayarda oyun oynamayı geliştirmek isteyen Microsoft, Xbox konsollarında desteklenen yeni özellikleri Windows’a da getiriyor. Otomatik HDR ve DirectStorage gibi yeni özelliklerle desteklenecek olan Windows 11, işletim sistem deneyimini de arttıracak.  

  • Daha İyi Sanal Masaüstü Desteği

Windows 11’e eklenen yeniliklerden birisi de sanal masaüstü desteği. İş, okul ya da oyun için kişiselleştirmiş bir masaüstü deneyimini isteyenler için kolaylık sunacak yeni özellik, birden çok masaüstü arasında hızlı bir geçiş imkanı sağlıyor. Üstelik her masaüstünde duvar kağıdı değişimi gibi çeşitli seçenekler sunuluyor. Üstelik çoklu masaüstü desteğinin yanı sıra Windows 11 ile gelişmiş seçenekler sunan Snap Groups ve Snap Layouts ile pencereleri farklı düzenlerle kullanabilmek mümkün.

Daha önceki Windows işletim sistemi sürümlerine göre daha güvenli ve performans odaklı bir şekilde optimize edilen Windows 11, bugüne kadarki en iyi performansı verecek versiyonlardan birisi.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.