Windows 11 Kullanıcılara Neler Getirecek?

23 Şubat 2022

Windows 11 Kullanıcılara Neler Getirecek?

Microsoft’un özel bir şekilde geliştirdiği Windows 11 işletim sistemi bugüne kadar hiçbir Windows versiyonunda yer almayan yeni özellikler ile destekleniyor. Böylece Windows işletim sistemi deneyimini çok farklı boyuta taşıyan ve kullanıcılar için verimliliği artıran Windows 11, sunduğu yeniliklerle de çoğu Windows kullanıcısı için şu anda cazip durumda.  Windows 11 işletim sistemine geçmeyi düşünen ve Windows 11'in kullanıcılara neler getireceğini araştıranlar için en çok ön plana çıkan özellikleri derledik.

Windows 11 Kullanıcılara Neler Sunacak?

Windows 10 işletim sistemine sahip kullanıcılar herhangi bir veri kaybı olmadan kısa süre içerisinde Windows 11 işletim sistemine geçiş yapma imkânına sahip. Daha önceki versiyonlarda olduğu gibi Microsoft yine sorunsuz bir geçiş yapılabilmesi adına iki işletimi arasında uyumu yakalamayı başarmış. Bununla birlikte Windows 11 işletim sistemine geçiş yapılması sonrası kullanıcıları pek çok farklı yenilik bekliyor. 

Windows 11 ekran

Tasarım

Windows 11 açılış ekranı itibarı ile kullanıcıları çok farklı bir Windows arayüzü karşılıyor. Ortalanmış bir şekilde sunulan görev çubuğunun yanı sıra bildirim simgelerinde tasarımsal değişiklikler, oval hatlar ile çok daha estetik hale getirilmiş. Üstelik yuvarlak kenarlara sahip ara yüzlerinin yanı sıra Windows işletim sistemini kullanmayı çok daha eğlenceli hale getiren animasyonlar da ihmal edilmemiş.

Gelişmiş Ekran Yönetimi

Kullanıcıların pencereleri istediği şekilde konumlandırmasını sağlayacak, çoklu görevleri çok daha kolay hale getirecek ekran bölümleri de Windows 11 ile artık kullanımda. Kullanıcılar iki, üç ya da dört farklı pencereyi ekranda otomatik bir şekilde konumlandırma şansına sahip.

Android Uygulama ve Oyun Desteği

Windows İşletim sistemlerinde bugüne kadar Android uygulama ve oyunların çalıştırılması sadece özel emülatörler ile mümkün olurken artık Windows 11 işletim sistemi Android uygulama ve oyun desteğine sahip bir şekilde piyasaya sunuluyor. Böylece farklı bir ara uygulama kullanmaya gerek kalmadan, performans sorunu yaşamadan Android uygulama ve oyunları Windows işletim sisteminde kullanılabiliyor.

Widget 

Windows Vista sürümünün ardından iptal edilen widget desteği Windows 11 ile yeniden geri geliyor. Böylece masaüstünde kullanıcıların verimliliğini artıracak ve özel widgetlar da kullanılabilir durumda.

Yeni Bildirim ve Aksiyon Merkezi

Windows 10 işletim sisteminde çok daha parçalanmış halde bulunan bildirim ve aksiyon merkezi, Windows 11 işletim sistemi ile daha kompakt bir şekilde kullanılıyor. Böylece kullanıcılar basit hale getirilmiş ikonlar aracılığıyla istediği işlemi tek bir tık ile gerçekleştirebiliyor.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.