Windows 11 Ne Zaman Çıkacak?

03 Ağustos 2021

Windows 11 Ne Zaman Çıkacak?

Microsoft, Windows 11 işletim sistemi için 24 Haziran 2021 tarihinde özel bir lansman düzenledi. Yeni lansman ile birlikte yeni bir işletim sistemine geçiş yapılacağı görülen Microsoft cephesinde beklenildiği gibi ilk olarak Beta testleri başlatıldı. Windows Insider kullanıcılarının katılabildiği Beta testlerinde, işletim sistemindeki kritik sorunlar, performans ve güvenlik hataları tespit edilerek, adım adım sistemin kararlı sürüme ulaşması hedeflenmekte. Ancak sorunsuz bir Windows 11 deneyimi yaşamak isteyenler için öncelikli sorulardan birisi de “Windows 11 ne zaman çıkacak?”

Windows 11 İşletim Sistemi Ne Zaman Çıkacak?

Microsoft tarafından yapılan resmi açıklamalarda Windows 11 işletim sisteminin, tatil süreci olarak bilinen Kasım ve Aralık aylarında piyasaya sunulacağı belirtildi. Windows 10 işletim sistemlerinden ücretsiz yükseltme desteği ile birlikte başlayacak yeni sürüm, kullanıcıların herhangi ek bir lisans ödemesi yapmadan sistemini yükseltmesini sağlayacak. Ancak yeni bir OEM bilgisayar alan kullanıcıların yeni bir Windows 11 lisansı alarak kurulum yapması gerekecek. Sistem gereksinimleri farklı ve çok kritik olduğundan dolayı kullanıcılar Windows 11 kararlı sürümü piyasaya sunulduktan sonra gereksinimlerin karşılanmaması halinde yükseltme alamayabilir.

Windows 11 işletim sistemini denemek isteyenler için mevcut bilgisayarların yanı sıra yeni bilgisayarlarla da destek sağlanacak. Pek çok üretici, Microsoft ile yapılan görüşmelerin ardından Windows 11 destekleyen yeni modelleri geliştirmeye başladı. Mevcut cihazların Ekim ayı itibariyle piyasada olması bekleniyor.

Bu nedenle Windows 11’in çıkış tarihine yönelik net bir tarih bulunmasa da 2021 sonu itibariyle kullanıcılar Windows 11 işletim sistemini kararlı sürüm ile deneme şansı bulacak.

Windows 11 İşletim Sistemi Sürümleri Neler Olacak?

Kararlı sürüm tüm kullanıcılar için sunulduğunda, kişiler farklı Windows 11 sürümlerinden birisini tercih edebilecek. Windows 11 için; Windows Home, Windows Pro, Windows Pro for Workstations ve Windows Pro for Education olarak farklı sürümler geliştiren Microsoft, böylece daha kişisel ve kullanım amacına uygun bir sistem sunmayı hedefliyor. Kullanıcılar her sürüm için 2 yıllık bir destek süresi öngörürken Enterprise sürümlerinde bu süre 3 yıla çıkarılıyor.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.