Windows 11 Pro Kaç GB?

14 Kasım 2022

Windows 11 Pro Kaç GB?

Windows 11 işletim sistemini kullanmak ya da farklı sürümlerden Pro sürüme geçmek isteyenlerin depolama alanına dikkat etmesi gerekmektedir. Windows 11 işletim sistemi, yeni bir işletim sistemi olduğu gibi kullanımı her geçen gün daha yaygın hale gelmektedir. Özellikle sınırlı bir depolama alanınız varsa, Windows 11 Pro için depolama alanı konusunda hassas davranmanız gerekebilir.

Windows 11 Pro kaç GB Yer Kaplıyor?

Windows 11 işletim sistemi gereksinimlerinde daha fazla alan gerektiği belirtilse de bu alanın tamamı işletim sistemi tarafından kullanılmaz. Windows 11 Pro söz konusu olduğunda diğer Windows 11 sürümlerine göre en çok yer kaplayan versiyon Pro’dur. Temiz bir kurulum sonrasında Windows 11 Pro’nun kapladığı alan 20.9 GB olmaktadır. Home sürümü 20.1 GB, Education sürümü 20,5 GB ve temel sürüm 20.2 GB alan kaplamaktadır. Buna karşın, en düşük versiyon ile en yüksek versiyon arasındaki fark çok fazla değildir. EK özelliklere sahip olması nedeniyle Pro versiyon, yaygın kullanılan bir diğer sürüm olan Home sürüme göre 800 MB’lık bir farka sahiptir.

Windows 11’de Daha Fazla Depolama Alanı Nasıl Açılır?

Eğer depolama alanı sorunu yaşıyorsanız, Windows 11 kurulumu sonrasında bazı işlemler yapılabilir. Bu kapsamında aşağıdaki işlemleri yaparak, alandan tasarruf sağlayabilirsiniz.

Hazırda bekletme modunu devre dışı bırakın.

Pagefile dosyasını silin ya da temizleyin.

Varsa, eski Windows sürümlerini silin.

Disk temizleme aracını çalıştırın.

Windows 11 Pro Sistem Gereksinimleri

Depolama alanının yanı sıra Windows 11 Pro sistem gereksinimleri de dikkate alınmalı. Windows 11 sistem gereksinimleriyle aynı olan Pro versiyonda gereksinimler şöyle;

İşlemciler: saat hızı 1 Ghz, çekirdek sayısı 2 veya daha fazla işlemci

RAM: 4 GB

Depolama alanı: 64 GB veya daha fazla depolama alanı

Sistem yazılımı: UEFI ve Secure Boot

TPM: Güvenilir Platform Modülü (TPM) 2.0.

Ekran kartı: WDDM 2.0 sürücüsüne sahip DirectX 12 veya daha üstü

Casper ile Windows 11 Pro Deneyimini Başlatın

Başta depolama alanı olmak üzere mevcut cihazınızın özellikleri çok iyi değilse ya da Windows 11 sistem gereksinimlerini karşılamıyorsa yeni bir Casper modelini değerlendirebilirsiniz. Casper’ın en yeni dizüstü ve masaüstü sürümlerine göz atarak yeni bir bilgisayar satın alabilir ve sorunsuz bir Windows 11 Pro deneyimini yaşamaya başlayabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.