Windows 11 Pro Yeni Özellikleri Nelerdir? Windows 11 Home ile Arasındaki Fark Nedir?

08 Aralık 2021

Windows 11 Pro Yeni Özellikleri Nelerdir? Windows 11 Home ile Arasındaki Fark Nedir?

Windows 11 Pro adından da anlaşılacağı gibi, Windows 11’in daha gelişmiş ve profesyoneller için olan sürümüdür. İşletmeler için tasarlanan Windows’un daha gelişmiş versiyonudur. Windows 11 Home ise tüm cihazlarda sorunsuz bir şekilde çalışan Windows 11’in standart bir sürümüdür. Bu sürüm özellikle evde Windows kullanan bireysel kullanıcı için özel olarak tasarlanmış Windows’un en temel sürümüdür.

Windows 11 Pro’da, Home versiyonu tarafından sunulan tüm önemli özelliklere ek olarak, güvenlik ve yönetim hizmetleriyle ilgili bazı ekstra özelliklere de sahiptir.

Windows’un en çok bilinen sürümlerinden olan Windows 11 Pro ile Windows 11 Home arasındaki farklar nelerdir?

Microsoft’un son çıkan işletim sistemi olan Windows 11’in en çok tercih edilen sürümlerinden Windows 11 Pro ve Windows 11 Home arasındaki farkı merak ediyorsanız sizin edindiğimiz bilgileri şöyle özetleyebiliriz;

Windows 11 Home, Windows 11’de öne çıkan ve kullanıcıların en çok tercih edeceği tüm özellikleri sunar. Windows 11 Pro ise, Home’daki her özelliği içerir. Yani Profesyonel sürümünde kaybedilen bir özellik olmazken ayrıca home’daki özelliklere ek olarak farklı gelişmiş özelliklerle birlikte gelir.

Hibrit çalışma alanı için tasarlanan Windows 11 Pro, yani profesyonel sürüm, ekipler için neredeyse her yerde daha verimli, sorunsuz ve güvenli bir şekilde çalışılmasını sağlayan iş ve yönetim özelliklerine sahiptir.

Windows 11 Pro’nun, Windows 11 Home’dan Farklı Özellikleri Nelerdir?

BitLocker Cihaz Şifrelemesi : Cihazınız kaybolursa veya çalınırsa BitLocker her şeyi kilitler ve bu sayede hiç kimse sistem veya verilerinize erişemez.

Windows Bilgi Koruması (WIP) : Kuruluş tarafından verilen veya çalışanların iş yerine getirdiği kişisel cihazlarda yanlışlıkla oluşabilecek veri sızıntılarına karşı kuruluş uygulamalarını ve verilerini korumaya yardımcı olur.

Atanan Erişim: Windows 11 Pro cihazlar, kullanıcıya bağlı olarak farklı uygulamalar çalıştırır, bireysel kimlikleri ayrı ve koruma altında tutar.

Dinamik Hazırlama: Kutusundan çıkarıp ilk kez açtığınız yeni bir bilgisayarı, kısa bir süre içinde ve çok fazla işlem gerçekleştirmeden verimli bir kuruluş cihazına dönüştürebilirsiniz.

Azure ile Enterprise State Roaming: Azure AD Premium veya Enterprise Mobility + Security (EMS) lisansı olan kuruluşlar tarafından kullanılabilen Enterprise State Roaming, kullanıcılara Windows cihazlarında birleşik bir deneyim sunar ve yeni bir cihaz yapılandırması için gereken süreyi kısaltır.

Grup İlkesi: Windows 11 Pro ile Windows Server'ı eşleştirerek bilgisayarları, kullanıcı hesaplarını ve grupları yönetmenin yanı sıra dosya ve yazıcılara kolayca erişin.

Bilgi Noktası Modu Kurulumu: Bir cihazı, yerel olarak cihazda veya Mobil Cihaz Yönetimi'ni kullanarak uzaktan yapılandırın.

İş için Microsoft Store: Windows 11 cihazlar için uygulamaları toplu olarak bulabileceğiniz, yönetebileceğiniz ve dağıtabileceğiniz tek yer.

Mobil cihaz Yönetimi: Mobil cihaz yönetimi (MDM), geleneksel bilgisayar yönetimi işlemlerine bir alternatif sunar. Kendi ilerleme hızınıza uygun olarak bulut tabanlı yönetime geçiş yapabilirsiniz.

Active Directory Desteği: Etki Alanına Katılım ve Grup İlkesi: BT çalışanları Windows 11 Pro ile Windows Server'ı eşleştirdiklerinde bilgisayarları, kullanıcı hesaplarını, grupları ve güvenlik ilkelerini kolayca yönetmenin yanı sıra dosya ve yazıcılara kolayca erişebilir.

Azure Active Directory Desteği: Çalışanlar oturum açma işlemlerini ve parolaları daha kolay bir şekilde yönetmek için Windows 11, Microsoft 365 ve diğer Microsoft hizmetlerinde tek seferde oturum açabilir.

İş için Windows Update: Yönetim maliyetlerini azaltmaya, güncelleştirme dağıtımları üzerinde denetim sağlamaya, güncelleştirmelerin verimli bir şekilde dağıtılmasına ve en son yeniliklere erişim sağlamaya yardımcı olur.

Mevcut bilgisayarınızın Windows 11'i çalıştırıp çalıştıramayacağını görmek için PC Sistem Durumu Denetimi uygulamasını kullanın:
PC SİSTEM DURUMU DENETİMİ UYGULAMASINI İNDİRİN

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.