Windows 11 Sürücüler Nasıl Güncellenir?

21 Şubat 2022

Windows 11 Sürücüler Nasıl Güncellenir?

Windows 11 işletim sisteminde sorunsuz bir kullanım için donanımların ve bileşenlerin Windows 11 işletim sistemi için geliştirilen sürücülerin kullanılması gerekmektedir. Ancak Windows 11 yeni bir işletim sistemi olduğu için tüm sürülerde Windows 11’e özel bir kurulum bulunmayabilir. Microsoft tarafından yapılan uyumluluk sayesinde Windows 10’da kullanılan donanımlar, Windows 11 işletim sisteminde de yeni sürücüler geliştirilene kadar destek sağlamaktadır. Windows 11 işletim sisteminde yer verilen yeni özellikler, güncel sürücülerin kontrol edilmesini ve yüklenmesini kolaylaştırmaktadır.

Windows 11 Sürücüler Nasıl Güncellenir?

Windows 11 işletim sisteminde sürücü güncellemeleri, önceki sürümlerde olduğu gibi yapılabilmektedir. Ancak yeni bir yöntem olarak Windows Update’e eklenen yeni bölüm, bileşen ve aksesuarlar için gelişmiş destek sunmaktadır.

Windows Update ile Windows 11 Sürücüleri Yükleme

Windows 11 sürücülerinin yüklenmesi için tercih edilmesi önerilen ilk yöntem Windows Update’dir. Microsoft tarafından onaylanan ve imzalanan özel sürücülerin yer aldığı bu bölümde, uyumlu sürücüleri tek bir tıklama ile bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Bunun için Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Windows Update adımları takip edilerek Update kontrol merkezine erişim sağlanmalıdır. Bu bölümde gelişmiş seçenekler bölümünden tüm sürücüleri kontrol edebilirsiniz. Eğer güncelleme bulunuyorsa, indir ve yükle seçenekleriyle istenilen sürücülerin Windows 11’e yüklenmesi sağlanabilir.

Aygıt Yöneticisi ile Windows 11 Sürücüleri Yükleme

Önceki sürümlerde de sık sık tercih edildiği gibi aygıt yöneticisi üzerinden güncel sürücüler yüklenebilmektedir. Windows ayarlar penceresini açtıktan sonra arama bölümüne aygıt yöneticisi yazarak bilgisayardaki tüm aygıtların listelendiği pencereye ulaşmalısınız. Windows 10 ve önceki sürümlerle aynı şekilde bırakılan aygıt yöneticisi penceresinde istediğiniz donanıma sağ tıklayarak güncelleme kontrolü yapabilirsiniz. Aynı pencerede, sürücüleri yüklenmeyen donanımlar için de sıfırdan sürücü yükleme yapılabilir.

Geliştirici Sitesi/Aracı ile Windows 11 Sürücüleri Yükleme

Sürücü yüklemede tercih edilebilecek son seçenek ise donanım geliştiricisinin web sitesinin ya da araçlarının kullanılmasıdır. Bu tür durumlarda donanımın ya da yüklenmek istenen aksesuarının model ve versiyonlarının doğru bir şekilde bilinmesi gerekmektedir. Ardından ilgili site ya da araç üzerinden seçimler yapılarak Windows 11 işletim sistemi için geliştirilen yükleme indirilerek kurulabilir.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.