Windows 11'deki Yenilikler

04 Kasım 2021

Windows 11'deki Yenilikler

Haziran ayında tanıtımı yapılan Windows 11, “Yeni nesil Windows” olarak lanse edildi. Tasarımıyla baştan aşağı yenilenen yeni işletim sistemi önceki sürümlerde yer almayan pek çok yenilik ile Windows 11 resmen yayınlandı!

Windows 11'deki yenilikler dikkat çektiği gibi sistem gereksinimlerinde yapılan güncellemeler, pek çok kullanıcının yeni Windows 11 destekleyen bilgisayarlar almasını da zorunlu kılacak.

İşte Windows 11'deki Yenilikler

Tasarım, yeni özelliklerle donatılan yeni işletim sisteminde tüm uygulamalarda yenilikler yapıldı. Ön plana çıkan yenilikler ise şöyle;

Özel Windows 11 Arayüzü

Yuvarlatılmış köşeler, pastel tonlar, ortalanmış başlat menüsü ve görev Çubuğu Windows 11 tasarımında göze çarpan yenilikler arasında bulunuyor. Bugüne kadarki Windows tasarım çizgilerinden tamamen ayrılan ve yeni tasarım trendleriyle yorumlanan Windows 11, kullanıcılara farklı bir deneyim sunacak.

Widget

Bu yeni özellik, Masaüstünüze ve görev çubuğunuza  entegre edilmiştir. Sevdiğiniz fotoğraflar. Dünyadan haberler. Bugünün yapılacaklar listesi ve yarının hava durumu. Windows 11 ile  yeni gelen Widget lar , sizin için önemli olan içerikleri bulmanıza yardımcı olur.

Microsoft Teams Entegrasyonu

Microsoft Teams, yeni işletim sisteminde daha fazla yer alacak. Görev çubuğunda yer alan uygulamaya kolay bir şekilde erişilebilecek. Windows 11'de Microsoft Teams ile İletişim engellerinden kurtulmak mümkün. Bir kişiyle 24 saate kadar süren arama gerçekleştirebilirsiniz. (Aynı aramadan bahsediyoruz; kapatıp yeniden bağlanmanız gerekmez.)

Yenilenen Xbox Teknolojisi

Windows 11, oyun oynamayı sevenler için Otomatik HDR ve DirectStorage gibi özelliklerle desteklenen Xbox teknolojilerine de sahip. Windows 11 oyun modu, oyunculara daha gelişmiş seçenekler sunacak.

Sanal Masaüstü Desteği

Birden fazla masaüstü kullananlar için kolay bir şekilde geçiş yapılmasına imkan tanıyacak Windows, her farklı masaüstünde özel kişileştirme seçenekleri sunuyor.

Tek Ekranda Çoklu Pencere

Masaüstü desteğinin yanı sıra tek ekranda çoklu pencere desteği de geliştirilmiş durumda. Snap Groups ve Snap Layouts adı verilen özelliklerle donatılan Windows 11, böylece pencereler için farklı düzenlemeler sunuyor.

Belirtilen ana özelliklerin dışında yeni işletim sisteminde yapılan diğer yenilikler ve geliştirmeler şöyle;

  • Saat bölümü üzerinde yer alan odaklanma yardımı ile kullanıcıların bilgisayarı daha verimli bir şekilde kullanmasına destek sağlanacak.
  • Windows 10 işletim sistemine göre özel olarak optimize edilmiş olan işletim sistemi daha iyi bir performans ve verimlilik sunuyor.
  • Güncellenmiş Windows 11 sistem gereksinimleriyle güvenlik konusunda daha iyi bir işletim sistemi kullanımı sağlanacak.
  • Office, Microsoft Edge başta olmak üzere tüm Windows yerel uygulamaları tamamen yenilendi ve geliştirildi.
  • Fluent design olarak adlandırılan yeni tasarımlarla Windows 11’deki tüm ikonlar yenilendi.

Daha detaylı bilgi için Windows 11 sayfamızı ziyaret edin.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.