Bulut Tabanlı Oyun Nedir? Bulut Tabanlı En İyi 5 Oyun

11 Mayıs 2022

Bulut Tabanlı Oyun Nedir? Bulut Tabanlı En İyi 5 Oyun

Bulut tabanlı oyun sistemleri, oyuncuların uzak sunuculara bağlanarak oyun oynamasını sağlayan yeni bir teknoloji. Türkiye’de pek çok farklı şirketin faaliyet gösterdiği alan, özellikle oyunlar için sistem gereksinimleri konusunda oyunculara kolaylık sağlıyor. Bulut tabanlı en iyi 5 oyuna göz atıldığında, bu oyunları kendi cihaz sistemleri ile oynamak isteyenlerin işlemci, RAM ve ekran kartı gibi güçlü donanımlara sahip olması gerekirken bulut tabanlı oyun sistemlerinde, bu gereksinimler ortadan kalkıyor.

Bulut Tabanlı Oyun Nedir?

Başta bilgisayar olmak üzere telefon ya da tablet gibi farklı cihazlardan da erişimin sağlanabildiği bulut tabanlı oyunlar, online olarak bağlantı sağlanan servislerde yer alıyor. Ücretli olarak hizmet veren bulut tabanlı oyun servislerinde, oyuncuların sadece hızlı bir internet bağlantısına sahip olması yeterli. Servise giriş yapılması ile birlikte oyunları uzak sunucudaki donanımlar üzerinden oynamak mümkün. Oyun kurulumu, oyun indirme aşamaları gibi hiçbir ek işlemin yapılmadığı servislerde, oyunun seçilmesi yeterli. Böylece hemen oyuna erişim sağlama imkanı sunan bulut tabanlı oyunlar, Grand Theft Auto V gibi yüksek sistem gereksinimleri isteyen oyunların dahi kolayca oynanmasını sağlıyor. Oyuncuların bilgisayarları ise sadece bu servislere erişim için bir aracı görevi görüyor.

Bulut tabanlı oyunları oynamak isteyenlerin Türkiye’de tercih edebileceği popüler servisler arasında; NVIDIA GeForce Now, Microsoft xCloud, Vortex, PlayStation Now ve Google Stadia yer alıyor. Bulut oyunlarını denemek istiyorsanız, bulut tabanlı en iyi 5 oyun listesine göz atabilirsiniz.

Bulut Tabanlı En İyi 5 Oyun

Dying Light 2: Stay Human

7 Aralık 2021 tarihi itibariyle tanıtımı yapılan oyun, yüksek sistem gereksinimleriyle dikkat çekiyor. 16 GB RAM, NVIDIA® GeForce RTX™ 2060 6 GB ya da daha yüksek bir grafik kartı ve Intel i5-8600K ve daha üzeri işlemcinin gerektiği oyun, sınırları zorluyor. Yüksek performans gerektiren Dying Light 2: Stay Human, bu nedenle bulut tabanlı en iyi 5 oyun içerisine girmeyi başarıyor. Bu donanımlara sahip olmadan bulut tabanlı oyun sistemleriyle Dying Light 2: Stay Human’ı akıcı bir performansla oynayabilirsiniz.

Cyberpunk 2077

10 Aralık 2020’de tanıtım yapılan açık dünya, rol yapma oyunu Cyberpunk 2077, yüksek gereksinimleri ile tanıtıldığı dönemde şartları zorlayacağını ilk günden göstermişti. Bulut oyun sistemlerinin tanıtımında her zaman yer bulan Cyberpunk 2077; Intel Core i7-4790, 12 GB RAM ve GTX 1060 6GB istese de bu sistemler olmadan bulut tabanlı oyun servisleriyle oynanabiliyor.

Halo Infinite

Son dönemlerin en popüler oyunlarından birisi olan Halo Infinite, 15 Kasım 2021’de tanıtıldı. Bu nedenle 2022’de çok daha popüler hale gelen Halo Infinite; Intel i7-9700k, 16 GB RAM ve NVIDIA RTX 2070 gibi zorlu gereksinimlere sahip.

The Witcher 3: Wild Hunt 

2015 yılında tanıtılmasına rağmen bulut tabanlı en iyi 5 oyun içerisine girmeyi başaran The Witcher 3: Wild Hunt, popülerliğini koruyor. Özel DLC ve ek paketleriyle sürekli geliştirilen rol yapma türü açık dünya oyununda etkileyici grafiklere yer veriliyor.

Grand Theft Auto (GTA) V

Oyun dünyasının en popüler oyunlarından olmaya devam eden Grand Theft Auto 5, bulut oyun servisleriyle erişilebilen bir diğer seçenek.  2015 yılında çıkış yapan GTA 5’i yüksek grafiklerle oynamak isteyenler bu yeni teknoloji sistemleri tercih edebilir.

Listemizdeki bu oyunlar ve daha fazlası, yüksek sistem gereksinimlerine sahip oyunlara öncelik veriyor. Zorlu sistem gereksinimleri nedeniyle bilgisayarlarında bu oyunları oynayamayan oyuncular ise bulut tabanlı sistemler aracılığı ile bu imkana sahip olabiliyor.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.