Excalibur G911 Detaylı İnceleme

25 Ekim 2023

Excalibur G911 Detaylı İnceleme

Casper, Excalibur markasıyla oyun ve yüksek performans deneyimini bir araya getiren ürünleriyle kullanıcılara birçok seçenek sunuyor. Excalibur oyun bilgisayarı seçenekleri arasında yer alan Excalibur G911 bu bağlamda kullanıcıların hizmetinde yer alıyor. Oyun performansını üst düzeye çıkarmanın yanında bu model iş ortamlarında da oldukça yüksek performanslar elde etmeyi mümkün kılıyor.

Ultra Hızlı Ekran: 16" Wide QHD IPS

Excalibur G911, 2.5K çözünürlüğe sahip 16" Wide QHD IPS ekran ile dikkat çekiyor. Bu ekran, oyuncu monitörü kategorisindeki en iyi seçeneklerin arasında yer alıyor. IPS panelli ekranlar, daha geniş görüş açıları ve yüksek renk doğruluğu sunuyor. 165 Hz yenileme hızına sahip olan bu ekran, pek çok oyunda en iyi deneyimi elde etmeyi sağlıyor.

16" Wide QHD IPS Ekranın Faydaları

Geniş görüş açıları

Doğru renk üretimi

Yüksek kontrast oranı

Yüksek çözünürlük

Geniş görüntü alanı

Yüksek Grafik Performansı: NVIDIA Ada Lovelace Mimarisi

NIVIDA Ada Lovelace Mimarili RTX 40 serisi ekran kartlarıyla desteklenen bu Excalibur oyun bilgisayarı, grafik performansı açısından en zirve noktalara ulaşmayı sağlıyor. Ada Lovelace mimarisi, oyun performansını iki katına çıkarıyor. İstenilen şekilde özelleştirilebilecek olan bu model, kullanıcıların diledikleri RTX 40 serisi kartı tercih etmesine de olanak tanıyor. Oyuncu kulaklığı seçenekleriyle bir araya gelen yüksek performanslı ekran kartları, oyuncuların en iyi deneyimi yakalamasını sağlıyor.

Enerji Verimliliği: Mux Switch ve Düşük Enerji Tüketimi

Enerji verimliliği, Excalibur G870 modellerinde bulunduğu gibi G911'de üst düzeyde devam ediyor. Mux Switch özelliği sayesinde, ihtiyaca göre harici veya dahili ekran kartını kullanmak ve enerji tasarrufu elde etmek mümkün oluyor. Aynı zamanda bu özellik sayesinde yüksek performanslara ulaşmakta olağan hale geliyor.

İşlemci Gücü: 13. Nesil Hibrit Mimarili Intel İşlemciler

Excalibur G911, yeni hibrit çekirdek mimarili Intel 13. Nesil Core işlemciler ile gücü zirveye taşıyor. 13. nesil olan bu işlemciler, bir önceki nesle göre %10-20 daha yüksek performans sunuyor. Böylelikle oyun oynama, video düzenleme ve diğer yüksek performans işleri daha üst düzey performansta yapmak mümkün oluyor. Bu işlemciler beraberinde Intel Thread Director ve Intel Deep Learning Boost gibi özellikleri de getiriyor. Intel Thread Director, iş yüklerinin daha verimli şekilde dağıtılmasını sağlayarak performansın artmasına olanak tanırken Deep Learning Boost, yapay zeka ve makine öğrenimi gibi noktalarda performansın artış göstermesini sağlıyor.

Wi-Fi Teknolojisi ve Bağlantı Seçenekleri

Intel Killer Wi-Fi 6E teknolojisine sahip olan bu model, 2.4 Gbps'ye kadar hız elde etmeyi sağlıyor. Böylelikle Wi-Fi bağlantısıyla yüksek hızlı internete erişmek olağan hale geliyor. Düşük gecikme imkanı da sunan bu teknoloji, Wi-Fi kullanımında bile oyunlardaki gecikmeyi büyük oranda düşürüyor. Bunun dışında Thunderbolt 4 bağlantısına sahip olan model, 40 Gbps'ye kadar veri aktarım hızı elde etmeyi sağlıyor. Yüksek hız ve daha fazla güç imkanı sağlayan bu özelliğe de erişmek mümkün oluyor.

Yapay Zeka Destekli Dynamic Boost 2.0

Yapay zeka teknolojileri, her geçen gün daha fazla alanda kendi göstermeye devam ediyor. Bu modelde bulunan Dynamic Boost 2.0, güç dağılımını otomatik olarak GPU, GPU bellek ve CPU arasında dağıtarak maksimum performans elde etmeyi sağlıyor. Bu akıllı sistem, yapay zeka ağları kullanarak gücü her kare için ay ayrı yönetiyor. Böylece oyun oynarken ve içerik oluştururken en yüksek performansı elde etmek mümkün oluyor.

Turbo Fan Modu ve RGB Aydınlatmalar

Soğutma noktasında da yüksek performans gösteren Excalibur G911, 5 termal boruya, 2 akıllı turba fana, 0,3 mm fan bıçağına ve 12 termal pede sahip oluyor. Böylelikle yüksek soğutma elde etmek olağan hale geliyor. Bunun yanında klavye aydınlatmasına sahip olan model, havalandırma çıkışındaki RGB aydınlatmayla da şık bir görüntü oluşturuyor. Excalibur Control Center sayesinde istenilen şekilde değiştirilebilecek olan bu aydınlatmalar, kullanıcıların kendi zevklerine göre hareket etmesini sağlıyor. Excalibur G870 modelinde de RGB klavye aydınlatmalarına erişmek mümkün oluyor.

Bellek ve Geniş Depolama İmkanı

En yeni teknolojiye sahip olan G911, DDR5 4800Mhz hıza ulaşan belleklerle kullanıcıların hizmetinde yer alıyor. Çift slot RAM imkanını da sunan model, 64 GB'a kadar bellek takabilme imkanını sunuyor. Böylelikle bellek noktasında da yüksek verimliliği elde etmek olağan hale geliyor. Bunun yanında 2 adet M.2 NVMe PCIe 4.0 depolama girişine sahip olan model, depolama noktasında da yüksek okuma ve yüksek yazma hızlarına erişmeyi sağlıyor. Böylelikle hem yüksek depolamaya hem de yüksek hızlara ulaşmak mümkün oluyor. Windows 11 Pro ile bir araya gelen bu özellikler, yüksek performansa erişmeyi sağlıyor.

Çoklu Monitör Desteği

Excalibur G911, oyuncu monitörü seçenekleriyle kullanım sağlamayı mümkün kılıyor. Hem oyun oynarken hem de çalışırken farklı işleri kolay bir şekilde yapabilmek adına birden fazla monitör kullanımını elde etmek mümkün oluyor. Excalibur G870 gibi modellerde de erişilebilecek olan bu özellik, G911'in yüksek performansıyla büyük fark yaratıyor.  

Excalibur oyun bilgisayarı seçenekleri arasında yer alan Excalibur G911, sağlamış olduğu üstün performansıyla dikkat çekiyor. Oyuncu monitörü ve oyuncu kulaklığı gibi ekipmanlarla bir araya gelebilecek olan bu laptop, kullanıcıların hem iş hem de oyun deneyimini zirveye çıkarıyor. Windows 11 Pro gibi yeni nesil işletim sistemleriyle de buluşan model, pek çok noktada en iyi deneyimi sunmayı hedefliyor.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.