Gelecekte Nasıl Teknolojiler Bizi Bekliyor?

05 Mayıs 2023

Gelecekte Nasıl Teknolojiler Bizi Bekliyor?

Teknoloji hızla gelişiyor ve bu gelişmeler ile birlikte hayatımızı kolaylaştırmak adına adımlar atılıyor. Neredeyse bu hızlı gelişen teknolojiyi yakalamak ve takip etmek mümkün olmayabiliyor. Peki gelecekte bizi ne gibi gelişmeler bekliyor inceleyelim.

Nesnelerin İnterneti (IoT)

İnternet hızlarının artması ve cihazların akıllı hale gelmesi ile birlikte cihazlar kendi aralarında konuşmaya başladılar. Böylelikle dışarıdayken evinizdeki klimayı ve ışığı açabiliyor hatta buzdolabınızın içerisindekileri bile görebiliyorsunuz. 5G’nin yaygınlaşması ile birlikte bu durum cihaz kullanım deneyimini oldukça etkileyeceği öngörülüyor.

Yapay Zeka (AI)

Yapay zeka son on yılda oldukça gelişme kat etti. Bu gelişme günümüzden geleceğe doğru ilerlemeye devam ediyor. Ancak henüz yeterli bir seviyeye ulaşmasa da karar verme ve makina öğrenmesi konusunda hızla gelişiyor. Örneğin Casper VIA F30 yapay zeka desteği sayesinde ekranın sağına yerleştirdiği parmak izi sensörü akıcı ve hızlı çalışıyor. Bunun yanında Casper Via F30 ile fotoğraf çekerken sadece deklanşör tuşuna basmanız yeterli, yapay zeka sizin için ortam ışığına göre fotoğrafınızı düzenleyecek. Yapay zeka günümüzde tüm bu noktalarda büyük kolaylık sağlamakla birlikte bir profesyonelmiş gibi kararlar da verebiliyor. Bu süreçlerin tümünü yapay zekanın emekleme aşamaları gibi de görebiliriz.

Metaverse

Temelleri 1992 yılına dayanan metaverse günümüze kadar gelişerek geldi ve gelişmeye de devam ediyor. Metaverse kullanımı günümüzde sanal dünya içerisinde kişilerin sanallaştırılmış halleriyle sanal ortamlarda toplantı yaptıklarını görüyoruz. Sadece bununla da sınırlı değil ve bu evren oldukça hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Bu evrenin 2030 yılına kadar 2.5 trilyon dolara varan bir değerlemeye sahip olacağı düşünülüyor.

Quantum Hesaplama

Bağımsız verileri yorumlama, sorgulama ve izlemeyi hızlı bir şekilde hesaplayarak geleceğe yön verebilen quantum hesaplama, gelecekte salgın gibi önemli olayları hesaplayarak sona erdirilmesinde büyük fayda sağlayacak.

Gelecekte yaşanılacak bu gelişmelerle yaşamın daha da kolaylaşacağı öngörülüyor.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.