Kayıp Bilgisayar Nasıl Bulunur?

01 Şubat 2022

Kayıp Bilgisayar Nasıl Bulunur?

Bilgisayarların kaybedilmesi ya da çalınması gibi durumlara karşı önceden güvenlik önlemleri alınmalıdır. Bilgisayarlara kurulacak özel programlar ya da Windows işletim sistemi gibi yazılımlarda bulunan özellikler, bilgisayarların bulunmasını kolaylaştırmaktadır. Böylece “kayıp bilgisayar nasıl bulunur?” yöntemleriyle kolayca kayıp bilgisayara erişim sağlanabilir.

Çalıntı, Kayıp Bilgisayar Nasıl Bulunur?

Kayıp bilgisayarların bulunması için önceden ayarların yapılandırılması kolaylık sağlamaktadır. Windows 10 işletim sistemi gibi yeni işletim sistemlerinde, koruma ve güvenlik adına bir dizi yenilik sunulmaktadır. Cihazımı bul özelliği de bu seçeneklerden birisidir. Microsoft hesabı ile oturum açan kullanıcılar, bu tip özellikleri kullandığı takdirde bilgisayar çok uzakta olsa dahi yer tespiti yapılması mümkün olmaktadır.

Windows İşletim Sisteminde Cihazımı Bul Özelliği Nasıl Açılır?

Yeni bir cihaz satın alındığında ya da format gibi durumlar sonrasında bilgisayarda ilk yapılması gereken ayarlamalardan birisi cihazımı bul özelliğini aktif hale getirmektir. İşlemlerin yapılması adına Microsoft hesabının kullanılması ve internet bağlantısının olması gerektiği unutulmamalıdır. Windows 10’da yer alan cihazın bu özelliğini aktif hale getirmek adına aşağıdaki adımları takip etmelisiniz.

Başlat  > Ayarlar  > Güncelleştir ve Güvenlik  > Cihazımı bul

Açılacak ekranda, hangi cihazını için işlem yapmak istiyorsanız cihazını seçerek özelliği aktif hale getirebilirsiniz. Böylece cihazınız, yazılım üzerinden takip edilmeye başlanacaktır. Cihazın kaybedilmesi ya da çalınması gibi durumlarda özellikten yardım alınabilir.

Kayıp Windows Bilgisayarı Nasıl Bulunur?

Cihazımı bul özelliği açıldıktan sonra kullanıcılar bilgisayarları yanında olmadığı her anda https://account.microsoft.com/devices adresini kullanmalıdır. Adres üzerinden erişim sağlandıktan sonra cihazların bulunabilmesi için cihazımı bul bölümüne geçiş yapması ve bulunmak istenen cihazın seçilmesi gerekir. Ardından ise harita üzerinde cihazın konumu gösterilmeye başlanacaktır. Üstelik cihazımı bul özelliği sadece bilgisayarın yerinin tespit edilmesini değil, güvenlik amaçlı cihazın kilitlenmesini dahi sağlamaktadır. Böylece güvenlik gerektirecek özel durumlarda kullanıcılar uzaktan bağlantı sağlayarak bilgisayarı kullanım dışı bırakma seçeneğine de sahiptir. Kilitleme işlemlerinde ise haritada yer alan cihazın seçilerek kilitle adımlarının takip edilmesi yeterli olmaktadır. Böylece cihaz kilitleneceğinden dolayı kişiler bilgisayarda hiçbir işlem yapamayacaktır.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.