Oyun Bilgisayarı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

02 Aralık 2020

Oyun Bilgisayarı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Bir oyun bilgisayarı satın almak istediğinizde ortalama bilgisayarlara göre daha yüksek bütçe ayırmanız gerektiğini bilirsiniz. Yüksek performans sağlayacak ve oyunları akıcı bir şekilde oynamanızı sağlayacak özellikteki donanımlar, fiyatların yüksek olmasını sağlıyor. Bununla birlikte her oyun bilgisayarı, oyun performansı açısından iyi bir deneyim sunmayabilir. Bütçeniz ne kadar yüksek olursa olsun doğru konfigürasyon seçmezseniz istediğiniz oyun performansını almanız çok zor. Bu nedenle oyun bilgisayarı alırken dikkat etmeniz gerekenler başlığında dikkat etmeniz gereken önemli kriterleri bir araya getirdik.

Oyun Bilgisayarı Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yeni bir oyun bilgisayarı alırken dikkat edebileceğiniz kriterler en iyi deneyim yaşayacağınız modeli en doğru bütçe ile almanızı sağlayacak.

İşlemci

Bir bilgisayarın kapasitesi işlemcisi ile sınırlı olduğunu düşünürseniz iyi bir işlemci seçmek ilk önceliğiniz olmalı. 2 ile 16 arasında değişen çekirdek sayıları ile değişkenlik gösteren işlemcilerde 6 çekirdekli ve daha üzeri yeni seri bir işlemci beklentilerinizi önemli ölçüde karşılamaya yeter. Intel'in 9900K ve 9900KS serisini öncelikle değerlendirmeye almalısınız.

GPU

Grafik işlemci oyunlardaki kaliteyi ve alacağınız oyun keyfini doğrudan etkileyen önemli bir faktör. Eğer oyunları minimum grafik ayarları ile oynamak istemiyorsanız, sizi yarı yolda bırakmayacak bir ekran kartı seçmeniz gerekir.

Nvidia GTX 1650 gibi giriş seviyesi GPU'lar, 1080p'de size iyi bir performans sağlayabilir. 1080p sizin için yeterli değilse ve daha yüksek kare hızlarında yani 1440p'de oyun oynamak istiyorsanız, RTX 2060 veya RX 5700 gibi seçenekleri değerlendirmeniz gerekir. En üst seviyelerde oyun performansı istiyorsanız markaların yeni amiral gemilerine göz atmalısınız. Nvidia'nın GTX 16 serisi, RTX 20 serisi GPU konusunda cihazınızı performans sorunlarından arındıracaktır.

RAM

Sistemin hızının en önemli kaynağı iyi bir RAM tercihinden geçer. Kapasitesi yüksek olan RAM arka planda daha fazla uygulama çalıştırır ve aynı anda pek çok işlemin aktif olarak sürdürülmesini sağlar.

Güncel en popüler oyunlarda genellikle minimum 8 GB; maksimum ise 16 GB RAM gereksinimi bulunur. İdeal bir seçim yapmak istiyorsanız 16 GB tercih etmelisiniz. İlerleyen dönemde oyunların sistem gereksinimlerinin de artacağını düşünerek ihtiyacınıza göre yükseltme yapabileceğinizi de unutmayın.

Depolama Alanı

Yakın geçmişe göre SSD modelleri artık daha ekonomik ve erişilebilir düzeyde.  Depolama seçeneğinde artık SSD modellerini kesinlikle tercih etmek performans açısından oldukça önemli hatta olmazsa olmaz. Oyun bilgisayarlarında 500 GB ve üzeri bir SSD modelini tercih etmelisiniz.

Tüm bunları göz önünde bulundurarak bilgisayarınızı oluşturabilirsiniz. Tercihiniz bir masaüstü bilgisayar veya laptop olabilir, hedeflediğiniz oyunların özelliklerine göre seçimler yapabilir ve Casper ürünlerinin konfigürasyonlarını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Bir oyun bilgisayarında genel olarak başlangıç standartları bu şekilde olsa da daha yüksek sistem gereksinime sahip oyunlar oynayacaksanız, pek çok donanımda geliştirme yapabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.