Oyuncu Klavye ve Mouse Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

24 Mayıs 2021

Oyuncu Klavye ve Mouse Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

E-spor gibi farklı oyun türlerinin giderek popüler hale geldiği oyun dünyasında, oyuncular için özel olarak geliştirilen donanımlar daha fazla tercih ediliyor. Standart klavye mouse modellerine göre daha kapsamlı ve özellikler ile donatılan klavye ve mouselar, oyuncuların oyun içerisindeki hareket kapasitelerini artırıyor ve kolaylaştırıyor. Bu nedenle oyun oynamak isteyen çoğu kişi artık klavye mouse için tercihlerini oyun modellerinden yana yapıyor. Ancak en iyi performansı ve verimliliği elde etmek isteyenler oyuncu klavye mouse alırken dikkat edilmesi gerekenler noktasında bilgi sahibi olmalı. Böylece oynanacak oyun türüne, oynayış tarzına ve gereksinimlere uygun bir klavye ve mouse satın alabilmek mümkün. 

Oyuncu Klavyesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Oyuncu klavyesi satın alacak kişilerin satın almadan önce düşünmesi gereken ilk özelliklerden bir tanesi kablo. Kablolu ve kablosuz olarak tercih edilebilecek klavyelerde, oyuncuların sabit bir alanda oyun oynadığı göz önünde bulundurulduğunda kablolu modeller çok daha fazla tercih ediliyor. Bu sayede zayıflayan pil sorunları ya da kablosuz bağlantı sırasındaki gecikmeye bağlı yaşanacak diğer problemler ortadan kaldırılabiliyor.

Klavye için dikkat edilmesi gereken bir diğer detay ise ergonomi. Bilgisayar başında uzun süre zaman geçirecek oyuncuların, klavye kullanırken özellikle klavyeyi eline koyduğunda bilek bölgesinin rahatsızlık vermemesi ve klavyenin ele uygun bir şekilde ayarlanabilecek çeşitli aparatlarının olması gerekiyor. Bilek desteği, ayarlanabilecek yükseklik gibi detaylar klavyelerin bu alanda ön plana çıkmasını sağlayan özellikler arasında. Klavye için dikkat edilecek diğer bir detay yardımcı tuşlar ve ek özellikler. Multimedya özelliği, özelleştirilebilir tuşların olması ve oyunlarda kullanılacak olan enter ve space gibi tuşların büyüklüğü klavye modelleri arasından seçim yaparken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar arasında. Bu tür gereksinimleri karşılayan klavyeler, fiyat ve marka gibi diğer kriterler doğrultusunda değerlendirilebilir.

Oyuncu Mouse Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Klavye seçimi sonrasında mouse satın alımı ise çok daha kritik. Zira oyunlarda yönlendirmeyi sağlayan ve kişilerin performansını doğrudan etkileyen mouse için çok sayıda seçeneğin olması en uygun ve doğru mouse seçiminde işleri zorlaştırabilir. Oyuncu mouse modellerinin geliştirmesinin en önemlisi nedeni oyun sırasında oyuncuların daha kolay bir şekilde yönetim sağlamasıdır. İyi bir oyuncu mouse için mouse özelliklerinin bilinmesi ve doğru özelliklere sahip modellerin alınması önemli.

Mouse modelleri için optik ve lazer olmak üzere 2 farklı çeşit vardır. Lazer mouselar kızılötesi gibi teknolojileri kullanır. Optik mouselar ise led ışıklar tercih edilir. Lazer mouse kullanıcıları, pürüzsüz tüm alanlarda fareyi sorunsuz bir şekilde kullanabilir. Ancak optik modeller satın alındığında mouse pad gibi ek gereksinimler de ortaya çıkacaktır. Bu nedenle mouse seçimi sırasında bu iki farkın öneminin iyi kavranması gerekir. Mouse seçiminde son önemli detay ise denemedir.

Her oyuncunun ve kişinin el yapısı farklı olduğu için satın alınacak bir mouse, ele iyi bir şekilde oturması ve tüm tuşlara kolay bir şekilde erişilmesi gerekir. Kolay tıklanabilir bir yapıda olan ve ele tamamen oturan bir mouse, oyunlardaki performansı arttıracaktır. Bununla birlikte çeşitli tuşların ataması yapılabilecek ve ek tuşlara sahip oyuncu Mouselarından yana seçim yapmak, daha kişiselleştirebilir bir oyun deneyimini elde edilmesini sağlar.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.