Oyuncular için En Uygun Tarayıcı Hangisi?

16 Mayıs 2022

Oyuncular için En Uygun Tarayıcı Hangisi?

Tarayıcı üzerinden oynanan oyunlar, kişilerin ekran başında keyifli vakit geçirmesini sağlar. HTML5 gibi yeni sistemler ile desteklenen oyunlarda çevrimiçi, çok oyunculu oyunlar, strateji ya da simülasyon türünde farklı deneyimler sunar. Ancak tarayıcılar ile oyun oynamak istendiğinde oyuncular için en uygun tarayıcı arasından seçim yapılması, verimliliği ve performansı arttıracaktır.

Oyuncular için Tarayıcı Neden Önemli?

Düşük bellekli bir cihazda Chrome gibi yüksek tüketim yapan tarayıcılar çoğu zaman performans kaybı yaşanmasına yol açmaktadır. Oyuncular için daha ideal olduğu belirtilen tarayıcılarda, sistem kaynakları konusunda tüketimler daha düşük olduğundan dolayı oyunlardan daha iyi bir performans alınabilmektedir.  JetStream 2, MotionMark ve Speedometer 2 ile aynı donanıma sahip sistemlerde yapılan ölçümler, tarayıcıların oyunlardaki performansını ortaya çıkardı.

Oyuncular için tarayıcı neden önemli?

Firefox

Firefox, tarayıcı pazarında hedeflediği yerde olamasa da oyun performansında listenin ilk sırasında yer alıyor.  Microsoft Edge ve Vivaldi gibi Chromium tabanlı tarayıcılara kıyasla performans testlerinde biraz daha düşük puan alsa da test edilen tüm uygulamalar ve oyunlarda Firefox en az RAM kullanan tarayıcı olarak dikkat çekiyor.

Opera GX

Listenin ikinci sırasında yer alan bir diğer tarayıcı ise Opera GX. Opera tarafından oyun odaklı olarak geliştirilen Opera GX, bu nedenle diğer tarayıcıları geçmeyi başarıyor. RAM, ağ bant genişliği ve CPU için sınırlayıcılara sahip olan Opera GX, böylece kullanıcılara daha fazla kontrol sağlıyor.  Başta Chrome olmak üzere diğer tarayıcılarla da kolayca senkronize edilebilen Opera GX, böylece geçişi de kolay kılıyor.

Vivaldi

Oyun tarayıcısı olmanın yanı sıra gizlilik gibi alanlarda da eşsiz seçenekler sunan Vivaldi, sektörün son dönemlerdeki popüler uygulamaları arasında bulunuyor. RAM’i yormadan çoklu sekmelerde gezinti imkanı sunan Vivaldi, oyun tarayıcısı söz konusu olduğunda listeye girmeyi başarıyor.

Coowon Tarayıcı

Google tabanlı bir tarayıcı olarak bilinen Coowon Browser, bir oyuncu için geniş bir özellik listesine sahip. Özelleştirilebilir fare hareketleri, özel sekmeler, kayan ve yarı saydam pencereler Coowon tarayıcının ön plana çıkmasını sağlıyor.

Microsoft Edge

Listenin son sırasında ise Microsoft tarafından yeniden geliştirilen ve Chromium taban üzerine inşa edilen Microsoft Edge yer alıyor.  Chrome ile rekabet edebilmesi için sürekli güncellenen ve geliştirilen Microsoft Edge,  oyun performansıyla da oldukça etkileyici.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.