Oyuncular Monitör Seçerken Nelere Dikkat Etmelidir?

17 Kasım 2022

Oyuncular Monitör Seçerken Nelere Dikkat Etmelidir?

Oyuncu monitörü almak isteyenlerin daha iyi bir deneyim ve performans için bazı kriterlere dikkat etmesi gerekir. Bu kriterler gözetilmeden yapılacak satın almalar, monitörden memnun kalınmamasına yol açabileceği için ihtiyaçlara uygun bir monitör alınmasına dikkat edilmelidir.

Ekran boyutu

Yeni bir ekranda ilk olarak dikkat edilecek detaylardan bir tanesi ekran boyutudur. Zira ekran boyutu çözünürlük gibi diğer pek çok özellikte belirleyicidir ve buna bağlı olarak seçimlerin yapılması gerekir. Oyuncular ve çoğu kullanıcı daha büyük bir ekranın her zaman daha iyi olduğunu düşünür. Ancak bu genel bir kanı olmadığı gibi zaman zaman yanlış seçimlerin yapılmasına yol açabilir. Bu kapsamda 24 inç ile 27 inç arasında değişen boyutları göz önünde bulundurabilirsiniz. Oturduğunuz alan ile ekranın duracağı alan arasında çok uzak bir mesafe bulunmuyorsa ve ekrana yakın bakmanız gerekiyorsa 24 inç gibi seçenekler uygun olacaktır.

Çözünürlük

Şu an için temel çözünürlük 1080p olarak kabul edilse de daha yüksek çözünürlükler yaygın şekilde kullanılıyor. Bu nedenle 1440p’ye yeni bir monitör ile geçiş yapmanız gelecek yıllarda da monitörü kullanmanızı sağlayacaktır. Çözünürlük yükseltme, kullanıcıların oyun bilgisayarlarından daha iyi bir verim almasını sağlar ve performansını arttırır. Ekran ve çözünürlükte en çok tercih edilen ve önerilen eşleşmeler şöyledir;

1080p ve 24 inç/27 inç

1440p ve 27 inç

4K ve 27+ inç

Kavisli ve Düz Monitörler

Oyun kurulumu için kavisli ya da düz monitör seçeneklerinden birisi tercih edilebilir. Düz monitörler hem 21:9 hem de 16:9 desteklemektedir. Ayrıca daha bütçe dostu olması nedeniyle daha çok tercih edilir. Kavisli monitörler oyun pazarında son dönemlerde bir trend haline gelirken 1800r, 3000r ve 4000r seçenekleriyle satışa sunulur. Uzunluk, yükseklik ve genişliğin önemli olduğu kavisli monitörler oyunculara daha geniş bir görüş alanı sunduğundan dolayı sürükleyici oyun deneyimi yaşanmasını sağlar.

Yenileme Hızı

Monitörün ekrandaki görüntü yenileme hızı, görüntü performansını doğrudan etkilemektedir. Yüksek yenileme hızlarına sahip olan monitörlerde daha pürüzsüz ve net görüntüler elde edilebilir. Özellikle e-spor gibi rekabete dayalı bir oyun oynanıyorsa, oyuncuların daha iyi tepki vermesi ve daha akıcı bir oyun deneyimi yaşaması mümkün olmaktadır. 144Hz gibi değerler yenileme hızında en iyi performansı almanızı sağlar. Bu kriterler iyi bir performans sunabilecek monitörün seçilmesini kolaylaştıracaktır ve bunun dışında bağlantı seçenekleri, panel türleri gibi farklı kriterlerden bütçe ve ihtiyaçlar doğrultusunda seçim yaparak en yeni özelliklere sahip monitörünüzü satın alabilirsiniz. Hemen Casper monitör seçeneklerine göz atarak, en yeni ve en uygun fiyatlı modellerden birisini seçebilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.