SSD'ler Oyun Performansını Nasıl Etkiler?

11 Ekim 2021

SSD'ler Oyun Performansını Nasıl Etkiler?

Bilgisayarlarda klasik HDD’ler yerine Solid State Sürücü (SSD) kullanımı oyun bilgisayarlarında yüksek okuma ve yazma hızlarıyla veri işlemeyi sorunsuz hale getirmektedir. Oyunlardan daha iyi performans almak isteyenlerin geçiş yapabileceği SSD, oyun performansını etkileyerek performansı arttırır.

SSD’nin Oyun Performansına Etkisi Neler?

Yüksek okuma yazma hızlarına sahip olan SSD, gecikme sürelerini de ortadan kaldırmaktadır. Mevcut özellikler ve avantajlar, sadece yüksek önyükleme, okuma ve yazma ile sınırlı değildir. Oyunlarda daha hızlı bir okuma-yazma ile birlikte veriler daha hızlı yüklenmektedir.  

SSD’lerin kullanılmasıyla birlikte oyunlarda yaşanan en büyük farklardan birisi oyunların hızlı bir şekilde açılmasıdır. Veriler hızlı okunacağından dolayı yüklemeler çok kısa süre içerisinde tamamlanmaktadır. Böylece ilk avantaj, hızdan kazanç sağlanmasıdır.

Açık dünya türü oyunlarda, ilerleme kaydedildikçe haritanın diğer alanları yüklenmeye başlanacaktır.  SSD ile birlikte daha hızlı okuma yapılacağı için daha iyi bir oyun performansı sunulmaktadır. Daha az gecikme ile birlikte oyun arasındaki bekleme süreleri de kısalmaktadır.  SSD ile birlikte FPS iyileştirmesi yaşanılacağı düşünülse de bu durum geçerli değildir.

Oyun İçin Hangi SSD Seçilmelidir?

SSD’lerin kullanılması oyunlarda mevcut avantajları sunsa da her markanın her SSD modeli aynı özellikleri desteklememektedir. Bu nedenle satın alınacak SSD’lerde sektörün önde gelen bilinir markalarının ürünleri tercih edilmelidir. Özellikle oyun odaklı olarak geliştirilmiş modeller, oyun performansında istenen etkiyi almayı hedefleyenler tarafından tercih edilmelidir. 

Marka ve modelin yanı sıra SSD seçimlerinde dikkat edilmesi gereken son kriter depolama alanı olmaktadır. Özellikle AAA seviye oyunlarda yüksek depolama alanlarına gereksinim duyulmaktadır. Bu nedenle de 128 GB gibi düşük kapasiteler oyun bilgisayarlarında yeterli olmayacaktır.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.