Unutulmayacak Bilgisayar Oyunları 

22 Aralık 2021

Unutulmayacak Bilgisayar Oyunları 

Bilgisayarların yaygınlaşmaya başladığı ilk dönemlerde saatlerce oynanan unutulmayacak bilgisayar oyunları hala popüler. 2021 yılına gelindiğinde gerçek hayata çok yakın grafikler ile etkileyici, farklı oyunlar piyasaya sunulmuş olsa da unutulmayacak bilgisayar oyunlarının yeri oyuncularda her zaman ayrı. Düşük sistem gereksinimleri ile özellikle güçlü donanımlara sahip olmayan bilgisayarlarda hala yer alan eski popüler bilgisayar oyunları listesine göz atarak siz de nostalji yaşayabilirsiniz.

Half-Life 2

2004 yılında piyasaya sunulan ve 1998 yılındaki ilk versiyonun geliştirilmiş hali olarak duyurulan Half-Life 2, unutulmayacak bilgisayar oyunları listesinde her zaman yer alıyor. Çoğu oyuncunun hala oynamayı tercih ettiği Half-Life , özellikle arkadaşlar ile oynandığında çok daha keyifli ve eğlenceli.

Prince of Persia: The Sands of Time

Prince of Persia: The Sands of Time, Ubisoft Tarafından 2003 yılında piyasaya sunuldu. Aksiyon, macera ve heyecanın üst düzeyde olduğu oyun üstelik hala indirimler ve kampanyalarda yer almayı başarıyor. 

Fallout: New Vegas

Açık dünya türünün en iyi oyunlarından birisi olan Fallout: New Vegas, 2010 yılında piyasaya sunulmuş olsa da hala türünün en iyi örnekleri arasında. Nükleer felaket sonrasında hayatta kalmaya çalışan oyuncular, rol yapma oyunu ile farklı bir simülasyon oynayabiliyor. 

Diablo II

Unutulmayacak bilgisayar oyunları listesinin en eski oyunlarından bir tanesi olan Diablo, ikinci versiyonu ile büyük bir çıkış yapmıştı. Blizzard Entertainment’in piyasaya sürdüğü en başarılı yapımlar arasında yer alan Diablo II, rol yapma ve aksiyon türünün öncülerinden.

Deus Ex

2000 yılında piyasaya sunulan bir diğer oyun ise Deus Ex. Yakaladığı popülerlik ile birlikte uzun yıllar farklı güncellemeler ile desteklenen oyun, rol yapma türünün önemli örneklerinden birisi.

The Longest Journey

Macera türünde olan The Longest Journey, Funcom tarafından 2000 yılında piyasaya sürüldü. Bulmacaların çözülerek ilerlemenin sağlandığı oyunda her bölüm geçildikçe farklı bir gizem ortaya çıkıyor. 

Need for Speed: Most Wanted

Unutulmayacak bilgisayar oyunları denildiğinde akla ilk gelen oyunlardan birisi de Need for Speed: Most Wanted. En çok oynanan ve en sevilen versiyon olan Need For Speed Most Wanted, grafikleri ve hikayesi ile döneme damga vurmuştu. 

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.