Valorant’ta Sizi Öne Çıkaracak Taktik ve İpuçları

03 Ocak 2022

Valorant’ta Sizi Öne Çıkaracak Taktik ve İpuçları

Son dönemlerin en popüler oyunlarından bir tanesi olan Valorant, sunmuş olduğu strateji ile oyunculara farklı oyun deneyimi ve heyecan yaratıyor. Valorant’ta sizi öne çıkaracak taktik ve ipuçlarını takip ederek oyunda daha hızlı bir şekilde ilerleyebilir ve başarınızı artırabilirsiniz.

En İyi Valorant Taktikleri ve İpuçları

Takımla Hareket Edin

Valorant oynamaya başlayacak kişilerin unutmaması gereken en önemli detaylardan birisi oyunun takım halinde kazanıldığı.. Takım arkadaşları ile iyi bir iletişim kuran oyuncular, oyunda çok daha ön planda ve başarılı olabiliyor. Oyunun gidişatına göre takım arkadaşlarınızla mutlaka konuşmalı ve birlikte planlar yaparak düşmanlara karşı ortak hareket etmelisiniz. Özellikle haritanın uzak bölgelerinde öldüğünüzde, düşmanların yerini takım arkadaşlarınıza söyleyerek onların daha dikkatli olmasını ve pusular kurmasını sağlayabilirsiniz.

Sık Sık Atış Pratiği Yapın

Rekabetin her zaman yüksek olduğu oyunda atışlarınız ne kadar yüksek doğruluğa ulaşırsa, oyundan o kadar başarılı olabilirsiniz. Bu nedenle günün ilk maçı öncesinde mutlaka atış poligonuna giriş yapın ve kendinizi hazırlayın. Atış poligonunda yapacağınız hazırlıklar sayesinde oyunda hedefleri daha iyi vurmaya başlayabilirsiniz.

Silahları Tanıyın

Oyunda her silahın farklı özellikleri bulunuyor. Silahların özelliklerine hakim olmanız sizi daha başarılı kılacak. Bu nedenle poligonda farklı silahları deneyin ve en iyi hangi silahta hedef aldığınızı, başarılı olduğunuzu tespit etmeye çalışın. Üstelik her silahın geri tepmesi farklı olduğundan dolayı doğru bir şekilde hedef almak ve ateş etmek için silahların geri tepmesine hakim olmaya çalışın.

Hedefi İyi Ayarlayın

Oyunda silahlar ile ateş ederken hedefi doğru bir şekilde ayarlamak çok önemli. Oyunda kişiselleştirme imkanı sunulan hedef için ne kadar iyi ayarlama yaparsanız, alacağınız sonuç o kadar iyi olacak. Oyun ayarlarından değişikler yapabilirsiniz.

Farenin Hassasiyetini Ayarlayın

Her kullanıcının oyuncunun kendine has fare hassasiyet seviyesi vardır. Bazı oyuncular farenin çok hızlı hareket etmesini isterken, bazı oyuncular çok daha yavaş hareket etmesini isteyebilir. Bu nedenle hemen hemen her oyunda fare hassasiyetinin ayarlanabilecek özel ayarlara yer verilir. Bu bölümlerden yapacağınız düzenlemeler ile fare hassasiyetinizi en iyi performans gösterebileceğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz.

Bıçakla Koşun Ateş Ederken Eğilin

Valorant’ta sizi öne çıkaracak taktik ve ipuçlarında son sırada ise küçük detaylar bulunuyor. Silah taşırken daha yavaş hareket eden karakterler, bıçak taşınması halinde çok daha seri oluyor. Bu nedenle hızlı şekilde bir yere ulaşmaya çalışıyorsanız. Silah yerine mutlaka bıçak kullanın. Ayrıca atış ve çatışma anında yere çömelmeniz, karakterin daha iyi pozisyon almasını sağlar. Böylece hedeflerinizi daha iyi vurabilirsiniz. Eğer zıplamaya ve çok fazla hareket etmeye çalışırsanız hedefinizi vurmanız o kadar zor olacaktır.

 

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.