Windows 11 Oyun Performansı Nasıl?

16 Ağustos 2021

Windows 11 Oyun Performansı Nasıl?

Windows 11 işletim sistemi için yapılan tanıtımlarda tüm yetkili isimler oyuna özel bir vurgu yaptı. Bu nedenle de tanıtım sonrasında “Windows 11 ile oyun performansı nasıl?” gibi çok fazla soru işareti yaratan durum, yapılan testler ile birlikte açığa kavuştu.

Windows 11 Oyun Performansı Farklı mı?

Windows 11 işletim sistemi ile birlikte oyun moduna özel bir ilgi gösteren Microsoft, böylece aynı donanımlara sahip farklı bilgisayarlara göre oyunlarda daha iyi bir performans ve verimlilik elde edilmesini sağlıyor. Otomatik HDR ve DirectStorage ve oyun modu gibi özelliklerle donatılan işletim sistemi, oyun oynamak isteyen kullanıcılar için özel olarak optimize edilmiş durumda. Böylece hem performans hem de grafik kalitesinde Windows 11 ile birlikte yeni bir deneyim kullanıcılara sunuluyor.

Windows 11 Otomatik HDR Özelliği

Windows 11 ile birlikte grafik kalitesinde ciddi fark yaratan otomatik HDR özelliği, ayarlardan aktif hale getirilebiliyor. Directx 11 ve üstünü destekleyen oyunlarda geçerli olacak HDR özelliği, oyunlarda daha fazla parlaklık, daha zengin renkler ve derinlik sunuyor. Grafikleri daha kaliteli hale getiren yeni özellik, böylece oyunlardaki performansı arttırıyor.

Windows 11 DirectStorage Özelliği

Windows 11 DirectStorage özelliği ise CPU yerine GPU ağırlıklı veri yükleme yapmaktadır. NVMe SSD ve uygun sürücülerde kullanılabilecek yeni özellik, GPU üzerinden yaptığı veri yüklemeleri ile çok daha hızlı çalışan oyun deneyimi sunarak, oyuncuların oyun performansını arttırıyor.

Windows 11 Oyun Modu

Windows 11 için belki de oyunlara yönelik en önemli gelişme ise gelişmiş oyun modu desteği. Oyun moduna geçiş yapıldığında tüm sistem kaynaklarını mevcut oyun için öncelikli hale getiren sistem, böylece oyundaki performansın artmasını sağlıyor. Yapılan testlerde FPS değerleri başta olmak üzere ciddi bir performans artışı elde edildiği belirtilmektedir.

Windows 11 Oyun Performansı Nasıl?

Sunmuş olduğu tüm bu özellikler ve yapılan testler ile birlikte Windows 11 işletim sisteminde yüzde 10’a varan bir fark olduğu görülmekte. Ancak şu anda Windows 11’in kararlı sürümü henüz bulunmadığından dolayı gerçek sonuçlar ancak Windows 11’in tüm kullanıcılar için sunulmasıyla görülebilecek.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.