Windows 11'e Mobil Uygulama ve Oyun Nasıl Kurulur?

22 Şubat 2022

Windows 11'e Mobil Uygulama ve Oyun Nasıl Kurulur?

Windows 11 işletim sistemi ile mobil oyun ve uygulamaları için yeni bir uyumluluk dönemi başlatıldı. Ancak yeni özellik olması nedeniyle çoğu kullanıcı Windows 11’e mobil uygulama ve oyun nasıl kurulur konusunda araştırmalarını yapmaya başladı. Windows 11 işletim sisteminde mobil uygulama ve oyunların kurulumu için rehberimizden yararlanabilirsiniz.

Windows 11'e Mobil Uygulama ve Oyun Nasıl Kurulur?

Windows 11 işletim sisteminde legal ve Microsoft'un önerdiği şekilde mobil uygulama ve oyunların yüklenmesi için Amazon AppStore adlı uygulamanın yüklenmesi ve kullanılması gerekiyor. Google Play Store ile karşılaştırıldığında daha az mobil uygulama ve oyun yer almasına karşı Microsoft ile Amazon arasında yapılan anlaşmalar nedeniyle Microsoft sadece Amazon AppStore üzerindeki uygulamaları destekleyeceğini duyurdu.

Şu anda Amazon AppStore, Amerika Birleşik Devletleri dışındaki bölgelerde desteklenmediğinden Türkiye'deki kullanıcılar henüz Windows 11 işletim sisteminde bu özellikten yararlanamıyor. Ancak kullanıma sunulduğu andan itibaren kullanıcıların Microsoft Store üzerinden Amazon App Store uygulamasını yüklemesi ve kullanması yeterli olacak. Android uygulama ve oyunlarının Windows işletim sisteminde kullanılması için bir köprü görevi görecek Amazon AppStore ile oyun ve uygulamaların kurulması ve açılması da mobil cihazlarda olduğu kadar basit.

WSA Tools ile Windows 11 Apk Yükleme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Windows 11 işletim sistemine mağaza dışında uygulama ve oyunlar yüklemek isteyenlerin ise Windows için oluşturulmuş özel APK yükleyici uygulamasını kullanması gerekiyor. Windows 11 işletim sistemi sürümü için yeni olarak geliştirilen uygulama, aynı zamanda resmi mağaza üzerinden de indirilebilir durumda.

Windows 11 işletim sisteminde özellikle mağazada yer almayan mobil uygulama ve oyunlarda APK olarak adlandırılan özel uygulamaların yüklenmesi gerekiyor. Çok sade bir arayüz ile kullanıma sunulan WSA Tools ise bu aşamada kullanıcıların imdadına yetişiyor. Uygulamayı indirdikten sonra kurmanız ve ardından uygulamadaki yönergeleri takip etmeniz sizler için mobil uygulama ve oyun kurmayı sorunsuz hale getirecektir. Ancak Amazon AppStore dışında yüklenecek uygulama ve oyunlarda çeşitli optimizasyon ve performans sorunlarının yaşanabileceği unutulmamalı. Bu nedenle APK yükleme ve kullanım sırasında özellikle dikkatli olunmalı.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.