Windows Oyun Modu Nedir?

10 Ağustos 2021

Windows Oyun Modu Nedir?

Microsoft tarafından 4 yıl önce Windows 10 Creators Update ile birlikte Windows 10 işletim sistemine sahip cihazlara sunulan Windows oyun modu, bilgisayarlarda oyun oynamak isteyenlere daha gelişmiş seçenekler sunuyor. Özellikle yeni tanışanlar için “Windows oyun modu nedir?” gibi pek çok farklı soruya neden olan mevcut özelliğin ne işe yaradığını öğrenerek daha iyi bir oyun deneyimi elde edebilirsiniz.

Windows Oyun Modu Nedir, Ne İşe Yarar?

Windows oyun modu, Microsoft tarafından geliştirilen ve oyun oynamak isteyenlere daha fazla kaynak ayırma imkanı sunan yeni bir teknoloji ve uygulamadır. Yaklaşık 4 yıldan beri piyasada bulunan ve Microsoft tarafından yeni güncellemeler ile desteklenen mevcut oyun modu, basit bir kısayol ile aktif hale getirilebiliyor. Oyun modu açıldıktan sonra oyun oynamaya başlayan kullanıcılar için bilgisayar ekran kartı, bellek ve işlemci yönetiminde oyuna odaklanıyor ve daha fazla güç sunuyor. Windows oyun modu açıkken ve kapalıyken yapılacak testler, oyun modunun oyunlarda sağladığı avantajların net bir şekilde görülmesine imkan tanıyor. Özellikle oyunlarda kasma, donma ya da FPS sorunu yaşayan oyuncuların mutlaka denemesi gereken bir özellik olan Windows oyun modu, bilgisayar gücünün oyun için maksimum derecede kullanılmasını sağlayarak öncelik tanıyor. Ancak Windows oyun modunun tek özelliği performans artışı değil. Oyun oynarken oyuncuların ihtiyaç duyabileceği pek çok farklı özellik ve araç da Windows oyun modu ile birlikte sunuluyor.

Windows Oyun Modu Fonksiyonları Neler?

Windows oyun modu açıldığında, kullanıcıların oyun oynarken ekran görüntüsü ya da video kaydı alabilmesi mümkün. Bu sayede farklı uygulamalar kullanarak işlemci üzerinde yük oluşturmak yerine Windows oyun modu ile oyun videoları çekilebiliyor. Üstelik canlı yayın gibi farklı oyun yayınları yapan kullanıcılar da Windows oyun modunu kullanabiliyor. Mevcut özellik üzerinden canlı yayın ayarlamalarını yapacak kullanıcılar, tam ekran modunda sınırsız bir şekilde canlı yayın yapabiliyor.

Windows Oyun Modu Nasıl Açılır?

Windows oyun modunun açılabilmesi için kullanıcıların iki farklı seçeneği bulunuyor. Windows + G tuşları ile hemen erişilebilecek olan oyun modu, Ayarlar > Oyun bölümünde yer alan oyun modu seçeneğinden de erişilebiliyor. 

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.