Bilgisayar Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Performans Kriterleri

26 Şubat 2021

Bilgisayar Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Performans Kriterleri

Yeni bir bilgisayar satın alırken iyi bir performans elde edebilmek için kişilerin kriterleri olması ve bu kriterler doğrultusunda seçim yapması gerekir.  Kullanıcıların bilgisayar ile yapacağı işlemler, bilgisayarın hangi amaç ile kullanılacağı, performans kriterlerini belirlemektedir. Standart bir ofis bilgisayarı ile oyun oynamayı isteyen bir kişinin aynı kriterleri ve gereksinimleri olmayacağından dolayı satın alma öncesinde doğru bir seçim yapılması adına öncelikle beklentilerin belirlenmesi ve modellerin bu doğrultuda değerlendirilmesi önerilir. Performans kriterleri doğrultusunda işlemci, bellek, ekran kartı, disk ve ekran özellikleri gibi farklı incelemeler yapılmalıdır.

İşlemci 

Bilgisayardan iyi bir performans alınmak isteniyorsa, işlemci seçimi doğru yapılmalıdır. Özellikle Intel tarafından geliştirilen yeni nesil i7 işlemciler, performans odaklı olduğu gibi oyundan ofis işlemlerine kadar bilgisayarda yapılabilecek tüm çalışmalarda destek sağlar.

Ekran Kartı

Genellikle oyun oynamak için sanılsa da ekran kartları, bilgisayarda elde edilecek görüntüye doğrudan etki eder Bu nedenle grafik ya da mimari çizimler gibi farklı çalışmalar yapacak kişilerin de iyi bir performans elde edebilmesi adına grafikleri beklentileri karşılayacak hale getirecek bir ekran kartı da performans açısından önemlidir.

Disk

Bilgisayardaki verilerin saklandığı diskler ana depolama alanıdır. Ancak geleneksel modellerin dışında performans odaklı olarak geliştirilen SSD modelleri, hızlı veri akışı ve okuma yazma oranları ile çalışmalara güç katmakta, performansı da arttırmaktadır.

Ekran

Video düzenlemeleri, grafik çalışmaları ya da oyun oynamak için en az Full HD, daha fazlasını isteyenler için 4K, UHD gibi seçenekler performans ve kaliteyi zirveye taşıyacak kriterlerdir. 

Bilgisayardan memnuniyet sağlamak isteyenler için performans en önemli kriter olduğunda belirtilen donanımlara sahip bilgisayarı modellerin tercih edilmesi, istenen performansın elde edilmesini sağlar.

Casper oyun alanında farklı modelleri ile kullanıcıların beklenti ve ihtiyaçlarını karşılarken mevcut modellere göz atarak en iyi bilgisayar modellerine siz de sahip olabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.