Bilgisayarımın Driverlarını Neden Güncel Tutmalıyım?

04 Mayıs 2021

Bilgisayarımın Driverlarını Neden Güncel Tutmalıyım?

Bilgisayarda kullanılan tüm donanımlar yazılımsal olarak bilgisayara tanımlanmalıdır. Bu tanımlamanın yapılabilmesi adına ise driver olarak bilinen özel kurulum dosyaları kurulmalıdır. Bilgisayar driverları, bilgisayarın kullanılmaya başlanacağı ilk andan itibaren her bilgisayarda yer almalı ve gerektiği durumlarda güncellenmelidir. 

Bilgisayarımın Driverları Güncellenmeli mi?

Bilgisayar kullanıcısının dikkat etmediği ya da önem vermediği driver güncellemeleri, bilgisayarın performans kaybı yaşamadan sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlar. Bilgisayar driverları güncellenmediği takdirde çeşitli sorunlar, çakışmalar ya da güvenlik problemleri yaşanabilir.

Bilgisayar güncellemelerinin yapılmasının en önemli nedeni mevcut sorunların ortaya çıkmaması ve sorunsuz bir şekilde bilgisayarın kullanılabilmesidir. Bu doğrultuda bilgisayar driverlarını neden güncel tutmalıyız gibi soru işaretleri bulunan bilgisayar kullanıcılarının mutlaka güncelleme yapması gerektiğini bilmesi ve tüm donanımları için periyodik bir şekilde donanım güncelleme kontrolü yapması önerilir. İşletim sistemleri ve programların sürekli güncellendiği bir bilgisayarda, donanımların da güncellenerek mevcut yeniliklere ayak uydurması ve bilgisayarın tüm parçaları ile birlikte sorunsuz bir şekilde çalışması gerekir.

Bilgisayar driver güncellemeleri, üçüncü parti uygulamalarıyla ya da donanım desteği sunan firmaların internet siteleri üzerinden yapılabilir. Tercih edilen yöntem hangisi olursa olsun mevcut donanımlar için bir güncellemenin olduğu tespit edilirse, kolaylıkla güncelleme bilgisayara kurulabilir. Güncellemelerde yedekli bir sistemin tercih edilmesi gerekir. Böylece gerekli görüldüğü takdirde güncellemenin bir önceki yedeğe döndürülmesi kolaylıkla sağlanabilir.

Bilgisayarda İşletim Sistemi Güncellenmeli mi?

Bilgisayar driverları kadar bilgisayarda mevcut olan işletim sisteminin güncellenmesi de önemlidir. İşletim sistemi güncellemesinde driver ve kullanılan programlara yönelik bir dizi yenilik ve güncelleme sunulur. Böylece olası olumsuzlukların ortadan kaldırılması ve bilgisayarın daha iyi ve güvenli bir şekilde kullanılabilmesi mümkün olur.

Yorumlar

Yorumlar
Faruk H.

özellikle oyun oynayanlar için ekran kartını sürekli güncel tutsunlar daha önce başıma çok geldi oyunlara giremiyodum

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.