Casper VIA X20 ile Mobil Fotoğrafçılık Deneyimini Doruklarda Yaşayın!

15 Aralık 2020

Casper VIA X20 ile Mobil Fotoğrafçılık Deneyimini Doruklarda Yaşayın!

Hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen sosyal medya paylaşımları ve mobil fotoğrafçılığa olan ilgi, gün geçtikçe daha popüler hale gelmeye devam ediyor. Her an yanımızda olan cep telefonlarımızın fotoğraf çekme kapasitesinin gelişmesi ve güçlenmesiyle mobil fotoğrafçılık deneyimi her kullanıcı için olmazsa olmaz haline geldi.

Casper VIA X20 en son teknolojileri sunarak içinizdeki fotoğrafçılık cevherini ortaya çıkarırken dikkat etmeniz gereken bazı ipuçlarını da sizlerle paylaşacağız.

Casper VIA X20 Fotoğraf ve Kamera Özellikleri

Casper VIA X20’de yapay zeka destekli 4 kamera bulunuyor. F/1.8 diyafram açıklığı, SONY IMX586 Sensor, 6PLens PDAF 0.1s ile desteklenen bu 4 kamera ile fotoğrafları hayalinizdeki gibi ölümsüzleştirebileceksiniz.

Manzara ve kalabalık fotoğrafların detaylarını Casper VIA X20’nin 120° geniş açılı 8MP kamerası ile yakalayabileceksiniz. Gerektiğinde makro çekim ile 3 cm kadar uzaktan tüm ayrıntıları çok net görebilecek, portre modunda ise çevreyi flulaştırırak sadece odağınıza kilitlenebileceksiniz.

Casper VIA X20’nin 25MP yüksek çözünürlüklü selfie kamerası daha parlak selfieler, daha net video görüntüler, bokeh modu efektli yaratıcı kareler yakalamanızı sağlayacak. Bu özellikler bir araya geldiğinde çektiğiniz fotoğraflar sanat eserine dönüşecek.

Başarılı Mobil Fotoğrafçılık Deneyimi İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Şehrin tüm güzelliklerini takipçileriyle paylaşan sevilen Instagram fotoğraf hesabı @istanbul da mobil fotoğrafçılık konusunda Casper VIA X20 telefonunu deneyimledi.  “Şehre yeniden bak” projesi kapsamında birbirinden güzel İstanbul karelerini Casper VIA X20 kamerasında yakaladığı eşsiz karelerle takipçileriyle paylaştı ve birçok takipçi tarafından yoğun ilgi gördü.

Yüksek kalitede fotoğraflar paylaşmak için telefonunuzun kamera özelliklerinin iyi olması kadar basit birkaç ipucu ile sizlerde mobil fotoğrafçılık deneyimini yaşayabilirsiniz.

Lensinizi silin: Cep telefonunuz bütün gün elinizde ve cebinizde olduğu için kirleniyor. Lens temizlenmeden yapılan fotoğraf çekimlerinden istenilen sonucu almanız mümkün değil. Yetersiz ışık girmesi, bulanıklık, solgun renkler gibi istenmeyen sonuçlardan kaçınmak için her çekimden önce lensinizi mutlaka temizlemelisiniz.

Aynı kareyi birden fazla çekin: Fotoğraf çekme sayısında herhangi bir kısıtlamaya gitmeden bir pozu mümkün olduğunca fazla çekmelisiniz. İyi bir fotoğrafçı çektiği karelerden en doğru olanını seçip ayırabilmeli. 

Odaklamayı doğru yapın: Fotoğraf çekmeden hemen önce yapmanız gereken en önemli adım odaklamadır. Bu istediğiniz alanın keskin ve net çıkması için gerekli olan ilk şarttır. Cep telefonu ile odaklama yapmak için odak yapmak istediğiniz noktaya dokunarak istediğiniz alanı netleştirebilirsiniz.

Üçler kuralı ve ızgara çizgiler: Doğru odaklama kadar iyi bir kompozisyon oluşturmak da önemlidir. Üçler kuralı en kullanışlı kompozisyon oluşturma tekniğidir. Daha dengeli fotoğraflar için kadrajı hayali yatay ve dikey iki hatla bölerek ilk adımı atabilirsiniz. Daha sonra konunuzu bu çizgilerin kesiştiği noktalara getirmelisiniz. Çoğu cihazlarda ayarlar üzerinden ekrana bir ızgara yerleştirebilir, bu özellik kompozisyonu ayarlamanızı sağlar. Başlangıç seviyesi kullanıcılar için ızgarayı açık bırakmak doğru bir karar olacaktır.

Telefonunuzu sabit tutun: Fotoğraf çekimi yaparken net bir fotoğraf elde etmek istiyorsanız kullandığınız cihazı sabit tutmanız çok önemlidir. Bulanık fotoğraflardan kaçınmak için telefonunuzu iki elinizle tutmalı, sabit bir yere koymalı ya da tripod kullanmalısınız. Ayrıca tripod kullanırken kesinlikle zamanlayıcıyı kullanmalısınız.

Casper VIA X20 ile tanışmak ve daha fazla bilgi almak için Casper VIA X20 ürün tanıtım sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

CASPER VIA X20 ÖZELLİKLERİ:

Ekran: 6,53’ FHD+ sonsuz ekran

Ekran parlaklığı: 400 NIT

İşlemci: MTK Helio P70 2.1Ghz+2.0 Ghz 8 çekirdekli

Grafik işlemci: Mali-G72 MP3

Hafıza: 128GB Dahili Hafıza / 6GB RAM LPDDR4x

Artırılabilir hafıza: 512 GB

Kamera MP: Arka: 48+8+2+2 MP Ön: 25 MP

Wi-fi: Wi-Fi 5 (802.11 a/b/g/n/ac)

İşletim sistemi: Android 10

Batarya: 4.510 mAh

Ağırlık: 190 gr.

Boyut: 163.73 * 77.1 * 8.8mm

Renk seçenekleri: Premium Mavi

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.