Cyberpunk 2077 Easter Eggs'leri

20 Aralık 2021

Cyberpunk 2077 Easter Eggs'leri

CD Projekt RED tarafından geliştirilen Cyberpunk 2077 bugüne kadar en çok konuşulan oyunlardan birisi olmayı başardı. Oyun, hikayesi ve grafikleri kadar easter eggs'leriyle de oyunculara eğlenceli bir seçenek sunuyor. Çok sayıda easter eggs’lerin yer alması sayesinde oyunu oynamak isteyen çoğu kişi istemese dahi bunlardan bir tanesine rastlayabilir. CD Projekt RED, Cyberpunk 2077 öncesinde Witcher’da da benzer bir çalışma gerçekleştirmişti. Cyberpunk 2077 serisinde de bu gelenek sürdürüldü.

Cyberpunk 2077 Easter Eggs'leri Nerede?

16 Nisan 

Cyberpunk 2077 easter eggs'leri Arasında ilk olarak dikkat çeken detay oyunun ilk çıkış tarihi olarak belirlenen 16 Nisan’a vurgu yapıyor. Oyuna şirket olarak başlayan kişilerin, doğuş ile karşılarında yer alacak aynanın sağ alt tarafına bakması gerekiyor. NC770416 kodunun görüldüğü sağ alt tarafta, kodun açılması ile "Night City - 2077 - 04 / 16" mesajı görüntüleniyor. Geliştirici ekip bu mesaj ile 16 Nisan tarihine vurgu yapıyor. 

Hideo Kojima

1963 doğumlu Japon video oyun tasarımcısı ve yönetmeni olarak bilinen Hideo Kojima da oyuna dahil edilmiş durumda. Jackie ile oynanırken, Arasaka Kulesi’ndeki otel lobisinde “Biraz takılmak istiyorum” dediğiniz takdirde oyuncuların karşısına Hideo Kojima çıkıyor. Oyuncularla çok fazla etkileşime girmese de önemli mesajlar veriliyor.

Death Stranding - BB

Death Stranding oyununu bilenler İçin BB Karakteri oldukça dikkat çekici ve unutulmaz. Oyuncular tarayıcıları üzerinden BB’ye baktıktan sonra özel bir mesaj gösteriliyor.

GTA San Andreas

Oyunda oldukça dikkat çeken bir GTA San Andreas vurgusu da var. Çok iyi bilineceği gibi oyunda zorlu treni takip etme görevi bulunuyor. Zorlu bir görev olan olması nedeniyle çoğu oyuncunun sevmediği görev, yeni oyunda yer almış. Ancak görevde Little Smoke ve JC ölmüş olarak gösteriliyor. Yani görevi gerçekleştirememişler.

Batmobile

Oyunda belki de en çok heyecan yaratan detaylardan bir tanesi oyunda bir konteynırın içerisinde ücretsiz bir şekilde hazırlanmış Batmobile. Araca binilmesi ile yeni bir mod da ortaya çıkıyor.

Gizli Geliştirici Odası

Gizli geliştirici odası olarak bilinen özel bir oda, oyunda yer almış durumda. Kapıya yaklaşıldığı andan itibaren kapısının şifresinin girilmesi gerekiyor. Şifre ise 60518. Odaya girdikten sonra televizyonda geliştiricinin fotoğraflarına tek tek bakabilir ya da Johnny Silverhand’ın gitar performansına eşlik edebilirsiniz. 

Oyundaki gizli sürpriz Yumurtalar kuşkusuz bunlarla sınırlı değil. GTA, Keanu Reeves, Matrix, Witcher ve Half- Life da oyunun farklı noktalarında oyuncuları bekliyor.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.