Driver Güncellemek Performansı Artırır mı?

09 Temmuz 2021

Driver Güncellemek Performansı Artırır mı?

Bilgisayarlarda driver güncellemek, pek çok problemin ortadan kalkmasını ve aynı zamanda sistemin stabil bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Çoğu kullanıcı bu güncellemeleri gereksiz gibi görerek “Driver güncellemek performansı arttırır mı?” gibi soru işaretlerini taşısa da güncellemelerin daha iyi performans, kararlı bir sürüm ve güvenlik noktasında pek çok düzeltme içereceği unutulmamalıdır.  Özellikle mevcut güncellemeler GPU ya da CPU odaklı çözümler sunuyorsa, mevcut güncellemeler mutlaka sisteme yüklenmelidir. Bilgisayarlarda güncelleme olarak 2 farklı durum söz konusudur. İşletim sistemi güncellemeleri ve sürücü güncellemeleri olarak ele alınabilecek mevcut güncellemeler düzenli bir şekilde kontrol edilmeli ve olası güncellemeler sisteme yüklenmelidir.

İşletim Sistemi Güncellemeleri

İşletim sistemi güncellemeleri, (kullanılan işletim sistemine göre farklılık gösterebilir) Microsoft tarafından sistemlere periyodik olarak gönderilmektedir. Kullanılan tüm işletim sistemlerinde kullanıcıların güncellemeler için yapacağı ayarlar önemlidir. Sistemde otomatik olarak güncellemelerin alınması yapılandırılırsa, sistem için önemli güncellemeler otomatik olarak yüklenecektir. Kontrolü elinde bulundurmak isteyenler ise belirli aralıklarla yapacağı kontrollerle yüklenebilecek güncellemelere göz atabilir. Mevcut güncellemeler, detaylı açıklamalara da sahip olduğundan dolayı kolay bir şekilde anlaşılabilir yapıdadır. Bu sayede yapılacak incelemeler ile güncellemenin uygun olup olmadığı ya da katacağı artılarla durumu anlayabilir, güncellemeyi yükleyebilirsiniz. Microsoft tarafından sunulan güncellemelerde genellikle performans sorunları ve hataların giderilmesine yönelik çözümler sunulmaktadır.

Sürücü Güncellemeleri

Sürücü güncellemeleri biraz daha karmaşık bir yapıdadır. Bir bilgisayardaki işlemci, ekran kartı gibi ana donanımlar başta olmak üzere her sürücü için geliştirici firma tarafından güncellemeler sunulmaktadır. Ancak özellikle ana donanımlar için yapılan güncellemeler mutlaka takip edilmelidir. Bazı durumlarda küçük bir kod değişikliği dahi sistemin daha iyi performans sunmasını sağlamaktadır. Bu nedenle yapılacak güncellemelerin mevcut avantajları göz önünde bulundurularak, bilgisayar bakımında güncellemelere de yer verilmelidir.

Sürücü Güncellemelerinin Performansa Katkısı Var mı?

Grafik sürücünüzü güncel tutmak bilgisayarınızda oyunlardan diğer ekran kartı kullanan programlara kadar sorunsuz bir performans almanıza destek sağlar. Sürücüler ücretsiz bir şekilde güncellendiğinden dolayı tek yapılması gereken ilgili güncellemenin kurulumunu sağlamaktadır. İşletim sistemi ve driver güncellemelerinin sunduğu bu avantajlar, mevcut pek çok probleminizi giderecektir. Bu alanda güvenilir driver güncelleme programlarını da kullanarak işleri daha da kolay hale getirebilirsiniz.

Casper bilgisayarlarınızın driver güncellemeleri için Destek sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.