Freedos Cihazda Windows Kurulumu

29 Kasım 2021

Freedos Cihazda Windows Kurulumu

Yeni bir bilgisayar satın alımı sırasında Freedos bilgisayarlar tercih edilebilir. Elinde işletim sistemi lisansı bulunan kullanıcılar, Freedos bilgisayar satın alarak bilgisayara lisansa ait işletim sistemini kurarak kullanabilmekte. Bu sayede ek bir işletim sistemi lisansının ödenmesine de gerek kalmamaktadır.

Freedos bilgisayarlarda işletim sistemi kurulmadan bilgisayar kullanılamayacağından dolayı yeni bir bilgisayar satın alacak kullanıcıların Freedos ya da işletim sistemi kurulu şekilde satılan bilgisayarlar arasındaki ayrıma dikkat etmesi gerekmektedir. Freedos olarak satın alınan bir bilgisayar için Freedos cihazda Windows kurulumu adımları takip edilmelidir.

Casper bilgisayar satışlarında işletim sistemi tercihi tamamen kullanıcılara bırakılmıştır. Yeni bir bilgisayar satın alma aşamasında güncel fiyatlar üzerinden kullanıma hazır bir bilgisayar satın alınabileceği gibi Freedos da tercih edilebilmektedir. Freedos seçimlerinde ise  Casper Windows 11 Temiz Kurulum Talimatı adım adım takip edilmelidir. Böylece Freedos bilgisayarlarda Windows 11 kurulumu yaparak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Freedos Cihazda Windows Kurulumu Nasıl Yapılır?

Casper Windows 11 Temiz Kurulum rehberinde bilgisayarın kullanıma hazır hale gelebilmesi adına kurulum dosyalarının hazırlanması, kurulumun başlatılması ve bilgisayarın hazır hale getirilebilmesi adına aşamalar tüm detaylarıyla anlatılmaktadır. Freedos sistemde yapılacak yeni kurulumlarda teknik yönergelerin takip edilmemesi, rehberin dikkate alınmaması bilgisayarda çeşitli sorunların yaşanmasına yol açabilmektedir. Bu nedenle kişilerin bilgisayarlarda hata yaşamaması ve kısa süre içerisinde kurulum aşamalarını tamamlaması için bu konuda dikkatli olunmalıdır. Kurulum aşamalarında genel olarak takip edilecek adımlar ise şu şekildedir;

  • Microsoft resmi internet sitesinden Windows medya oluşturma programının indirilmesi.
  • Media Creation Tool programı aracılığı ile kurulum dosyalarının USB belleğe aktarılması.
  • Casper Driver indirme sayfasından kurulum yapılacak bilgisayar için gerekli ve güncel sürülerin indirilerek USB içerisine alınması.
  • USB belleğin bilgisayara takılarak önyükleme yapılması.
  • Kurulum işlemlerinin adım adım yapılarak işletim sisteminin kurulması
  • Driver ve kullanılacak programların kurulumu

Freedos Cihazda Windows Kurulumu Sırasında Hata

Freedos cihazda Windows kurulumu sırasında aceleci davranılması ya da rehberin takip edilmemesi halinde sistemde çeşitli sorunlar yaşanabilir. Bilgisayarım açılmıyor, sürücüler yüklenmiyor, bilgisayarım USB belleği görmüyor, bilgisayarda siyah ekran görüntüleniyor gibi çeşitli problemler görülebilir.

Satın aldığınız yeni Casper bilgisayarınızda yukarıda yer alan hataları yaşıyor ve Windows işletim sisteminizi kullanamıyorsanız, rehberin ilk sayfasından itibaren işlemlere yeniden başlamanızı öneriyoruz. Her bir aşama için ürün teslimi ile ulaşabileceğiniz Casper Windows 11 Temiz Kurulum Talimatı rehberinden detaylara ulaşarak Windows 11 işletim sistemi kurulumunun her bir adımını sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.