Intel'in Yeni İşlemcisi 11. Nesil Rocket Ne Zaman Çıkacak?

09 Şubat 2021

Intel'in Yeni İşlemcisi 11. Nesil Rocket Ne Zaman Çıkacak?

2020 yılının en dikkat çeken gelişmelerden birisi olan Intel'in yeni işlemcisi'nin çıkış tarihi için (11.nesil Rocket) 2021 yılı işaret edilmişti. Yeni nesil işlemci serisi olarak beklentilerin oldukça yükseldiği 11. nesil işlemciler, sektör devinin bugüne kadar geliştirmiş olduğu en iyi işlemci olacak.

11.Nesil Rocket Ne Zaman Tanıtılacak?

Intel 11. nesil Rocket işlemcisinde, Intel Xe Gen12 grafik ve PCle 4.0 desteği sunulacak. PCle 4.0 uyumu, Intel ve masaüstü bilgisayar kullanıcıları için oldukça önemli. Zira bu uyumluluk bugüne kadar masaüstü platformlarında desteklenmiyordu. Yeni işlemciler ile birlikte masaüstüne yönelik bir adım atacak olan Intel, böylece masaüstü kullanıcılarını da yeni modeliyle tatmin edebilecek. Masaüstü işlemciler için bir diğer avantaj ise 400 serisi anakartlarla uyumluluğu.  

Şu anda amiral gemisi işlemcisi i9-10900K ile 10 çekirdek ve 20 iş parçacık sistemini tercih eden Intel, yeni işlemci ile birlikte bu konuda da kritik bir değişikliğe gidiyor. Yapılan sızıntılara göre yeni işlemcilerde 8 çekirdek, 16 iş parçacığına yer verilecek. Yeni serinin en güçlü modeli ise yine Core i9-11900K olacak. Yeni işlemci ile birlikte şirketin PCle 4.0 ile uyumlu 500 serisi yonga setlerini de piyasaya sunması bekleniyor.

Cypress Cove ile Hız Desteği

Yeni işlemci serisinde yer alacak bir diğer teknoloji ise Cypress Cove CPU. Tüm bu yenilikler ile birlikte 10. Nesil işlemcilere hız konusunda önceki modellere fark yaratması beklenen Intel, tüm bu sızıntılar ve ön verilerle birlikte beklentileri de arttırdı.

Şu ana kadar yeni işlemci ile ilgili Intel cephesinden resmi bir tanıtım tarihi açıklanmadı. Ancak tüm işaretler, Mart 2021 itibariyle tanıtımın yapılacağı yönünde.  

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.