Microsoft Flight Simulator Resmi Olarak VR Desteği Kazandı

24 Aralık 2020

Microsoft Flight Simulator Resmi Olarak VR Desteği Kazandı

Microsoft Flight Simulator için merakla beklenen sanal gerçeklik güncellemesi, 22 Aralık itibariyle sunuldu. Tüm dünyayı kasıp kavuran Microsoft Flight Simulator, uçuş heyecanını VR ile bir araya getiriyor. Sanal gerçeklik için belki de en iyi seçeneklerden birisi olan Flight Simulator, 22 Aralık tarihi itibariyle VR seçeneğini de oyunculara sunmaya başladı. Ekim ayından itibaren yapılan kapalı beta sürecinin sona ermesiyle birlikte VR uyumu tamamlanan oyun, aylardan beri büyük bir beklenti yaratmıştı.

Önerilen Yazı:Flight Simulator Şimdi Excalibur Bilgisayarlarında!

Flight Simulator VR Desteğinde Sınırlama Yok

Yapımcı Martial Bossard tarafından yeni özellik ile ilgili yapılan açıklamada, VR için herhangi bir sınırlamanın olmadığı belirtildi. Bu sayede Valve ya da Oculus tarafından satışa sunulan VR modellerinin her biriyle oyun oynanabilir.  Bu önemli bir gelişme çünkü mevcut güncellemenin sadece Microsoft cihazlarıyla oynanabileceği konuşuluyordu. Ücretsiz olarak sunulacak VR güncellemesi sonrasında sanal gerçeklik gözlükleriyle oyunun menü ekranından itibaren yeni modu denemek mümkün. Böylece gözlükleri çıkarmadan oyun baştan sona oynanabilecek.

Yeni Güncellemede Neler Olacak?

22 Aralık’ta piyasaya sunulan yeni güncelleme Sim Update 2 adıyla sadece VR desteğini içeriyor. 28 Ocak 2021’de gelmesi planlanan bir sonraki güncellemede ise yeni havalimanları ve İngiltere’de yeni 60 nokta daha oyuna eklenecek.

Oyuna İlgi Artıyor!

Piyasaya sunulduğu ilk günden itibaren milyonlarca oyuncuya ev sahipliği yapılan Microsoft Flight Simulator için çarpıcı bir infografik de paylaşıldı.

Dünyanın % 72’sinin oyuncular tarafından ziyaret edildiği,  2 milyonu aşkın pilotun bulunduğu oyunda toplam uçuşlar ise 50 milyonu aştı. Bu uçuşlar ile birlikte dünya ile güneş arasındaki mesafe de 19 defa aşılmış oldu. Oyunu oynayanların 7000’i Asobo ofisini ziyaret ederken 4300’ü de Microsoft ofisini ziyaret etti. En popüler rota ise New York oldu. Oyun sadece Twitch’de 9.700.000’ü aşkın saat izlendi. Tüm bu istatistikleriyle oldukça iddialı durumda bulunan Microsoft Flight Simulator, VR desteğiyle birlikte yine tüm dünyanın konuştuğu oyunlardan birisi olacak.

Microsoft Flight Simulator VR Sistem Gereksinimleri Neler?

Oyunu VR güncellemesiyle oynamak isteyenler, oyunun temel gereksinimlerinin biraz daha üzerine çıkmak zorunda. GeForce GTX 1080 ya da daha üst bir model ekran kartı ile 16 GB RAM desteği sayesinde oyunu akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz.

Eğer yeni bir oyun bilgisayarına ihtiyaç duyuyorsanız, oyun bilgisayarı modellerimize muhakkak göz atmalısınız.

 

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için öncelikle üye girişi yapmanız gerekmektedir.